Devrek TSO tarafından üyelerine ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi Devrek TSO toplantı salonunda düzenlenen program ile ilgili bilgi veren TSO Başkanı Mehmet Oktay, 1956 yılından bu yana yürürlükte olan 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu ekonomik gelişmelere bağlı olarak mevcut ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalıyordu. Ocak 2011tarihinde T.B.M.M.'de kabul edilen ve kademeli şekilde 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ticaret Kanunu Türk ekonomisinde yeni bir dönem başlatacaktır.
Özellikle şirketlerimizde yapılacak olan değişiklikler yeni Türk Ticaret Kanunu ile birlikte hayata geçecek olup ticaret hayatı yeniden inşa edecektir. Şirketlerimizi yeni döneme uyum sağlaması için önemli hazırlıklar yapması gerekiyor. Bu hazırlığı yapmayan veya geciktiren şirketlerimiz küresel rekabete ve yeni Türk Ticaret Kanununa uyumda zorlanacaktır. Düzenlediğimiz bilgilendirme toplantısı ile Türk Ticaret Kanunu'na hazırlık için şirketlerimize yardımcı olmayı amaçlıyoruz dedi.
Düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi İİBF Öğretim Görevlisi Yeminli Mali Müşavir Rahmi Uygun, Türk Ticaret Kanununda yapılan değişiklikler hakkında Yeni TTK' ya uyum, yeni TTK ile ilgili ikincil mevzular nelerdir? Ticaret sicil müessesine yönelik ilk olarak getirilen yenilikler nelerdir? Ticaret unvanının korunması ne şekilde genişletilmiştir?
Yeni TTK ticari defterlerin tutulması yükümlülüğü çerçevesinde nasıl bir düzenleme ön görmüştür? Tacirin saklamakla yükümlü olduğu belge ve defterleri saklama yöntemleri nelerdir, Mevcut düzenlemede bulunan ultravires yasağının kaldırılma amacı nedir? Anonim şirketlerin belgeleri nelerdir?
Böyle bir düzenlemeye neden ihtiyaç duyulmuştur gibi onlarca konu hakkında davetlilere bilgiler sundu. Düzenlenen seminere; Devrek TSO Başkanı Mehmet Oktay, yönetim kurulu üyeleri, bankacılar, işadamları, esnaflar ve çok sayıda davetli katıldı.