Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO), IQS ile yapacağı ortak etkinlik ile sigarayı bırakmak isteyen tiryakilere nikotin yoksunluğuyla başa çıkabilmeleri için R.I.S.E cihazı ile 45 dakikalık özel seans uygulanacak. Bugün gerçekleşecek "Sosyal Sorumluluk Projesi"ne katılacak üyelerin Oda'ya şahsen başvurması gerekiyor.
Zonguldak TSO'dan yapılan açıklamada, "Sigarayı bırakmak isteyen üyelerimizin nikotin yoksunluğu ile başa çıkabilmesi için tüm dünyada kullanılan ve başarı oranı yüzde 90'lara ulaşan IQS uygulamasını 25 Mayıs'ta odamıza getiriyoruz. Her iki kulağın refleks noktaları çok düşük gerilimli elektrik akımıyla uyarılarak beta endorfinler salgılanması ile gerçekleşen uygulama sayesinde tiryakilerin sigara içme isteği azalıyor, bunun sonucunda bağımlılık sona eriyor.
R.I.S.E. CİHAZI NEDİR?
Binlerce yıldan bu yana uygulanan ve belirli hastalıkların tedavisinde işe yaradığı kanıtlanmış olan "refleksoloji" biliminin modern teknolojiye uygulanmasıyla geliştirilmiş olan patentli R.I.S.E. (Reflection Instrument Scanning Electro-pulse) cihazı, NoSmoke® yazılım programı tarafından programlanır. POD adı verilen bir sonda yardımıyla bağımlının kulağındaki refleks noktaları elektrik pulslarıyla uyarılır. Uyarılacak refleks noktaları, noktaların ne kadar süreyle uyarılacağı, uygulanacak elektro pulsların şiddeti ve diğer parametreler bilgisayar tarafından belirlenir. Uygulamadan yaklaşık 2 saat sonra beta-endorfinler salgılanır. Beta-endorfinler vücudumuzun doğal morfinidir. Sıkıntılı anlarımızda bizi yatıştırırlar, ağrımızı, acımızı hafifletirler, bize mutluluk verirler. R.I.S.E. cihazıyla yapılan uygulamadan sonra endorfin salgısı 3 gün boyunca artarak, 7 gün boyunca azalarak sürer.
Endorfinler, beynimizin kendini nikotinsizlik durumuna fizyolojik olarak adapte etmesi sürecinde ortaya çıkan sersemlik hali, stres, sinirlilik, tedirginlik, endişe, depresyon, uyku bozukluğu, iştah açılması, nikotin isteği gibi sıkıntıları ortadan kaldırır. Böylece nikotine fizyolojik bağımlılığımız sona erer.