Alaplı?da Ticaret ve Sanayi Odası tarafından "Yatırımlar, Yeni Teşvik Yasası ve Devlet Destekleri" konulu bir panel düzenlendi.
Alaplı Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen panele Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muharrem Demirci, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şenol Usaç, Yönetim Kurulu Üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Emniyet Güçlerini Destekleme Derneği Başkanı HikmetUlukaya, Alaplı Kent Konseyi Başkanı İbrahim Cöbek, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yaman, Siyasi Parti ilçe Başkanları ve Yöneticileri ve esnaflar katıldı.
Panelde konuşan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş, Zonguldak'ın teşvik kapsamında üçüncü bölgede yer aldığını belirtti. Yasanın Bakanlar Kurulu Kararı ile 16 Temmuz 2009 yılında yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Göktaş, "Zonguldak  teşvik kapsamında üçüncü bölgede yer alıyor. Bölgesel desteklerde asgari yatırım tutarı 500 bin lira olarak belirlenmiştir. Büyük ölçekli yatırımlar ise tüm bölgelerde desteklenmekte olup, en az 50 milyon lira asgari yatırım tutarı sınırı getirilmektedir" dedi.
Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muharrem Demirci de konuşmasında "SSK prim desteği birinci bölgede 2 yıl, ikinci bölgede 3 yıl, üçüncü bölgede 5 yıl, dördüncü bölgede ise 7 yıldır. Dördüncü bölge, kurumlar vergisinin yüzde 2 ile en düşük, yatırıma katkı oranının yüzde 60-70'le en yüksek olmasıyla dikkati çekiyor.
Faiz desteği de sadece üç ve dördüncü bölgelere sağlanıyor. Dördüncü bölgede yatırım için alınan TL kredilerin 5, döviz kredilerinin de 2 puanı devlet tarafından ödenecek. Üçüncü bölgede Zonguldak, Karabük, Bartın illerimiz yer alıyor" dedi.