Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Eski Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kılıç ile Meclis Başkanı İsmail Adatepe görevi düzenlenen devir-teslim töreni Recep Ocak  ile Hasan Öztürk’e bıraktı.
Alaplı TSO hizmet binası toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan TSO Eski Meclis Başkanı İsmail Adatepe  “Ben yeni yönetime başarılar diliyorum. Onların her zaman yanında olacağımın bilinmesini istiyorum” dedi.
Eski Meclis Başkanlarından Şenol Usaç da “ Ben de yeni yönetime başarılar diliyorum. İlçenin problemlerin çözümü noktasında her ne kadar yönetimin dışında da olsak Alaplı’nın geleceği için yeni arkadaşlarımızın yanında olacağız ve onlara destek vereceğiz” diye konuştu. 
Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak’da görevi devir almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Daha öncede söylediğimiz gibi biz ben değil biz diyerek yolumuza devam edeceğiz. klasik vaatler ve söylemler yerine gerçekleri konuşacağız. 
Ben öncelikle şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz adına 4 yıldır Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren ve bizlere ağabeylik yapan çok değerli başkanımız Rafet Kılıç' a teşekkür etmek istiyorum. Meclis Başkanlığı yapan Şenol Usaç ağabeyimize ve bir süre Meclis Başkanlığı yapan İsmail Adatepe ve eski yönetime çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Alaplı Liman projesi, OSB, Islah Organize Sanayi Bölgesi, ilçeye girişin açılması, Ahşap Yat Tersanesi gibi ilçenin hayati projelerinin takipçisi olacaklarını belirten Ocak,"Alaplı'mızın belli başlı sorunları ortadadır. Daha önceki TSO yönetimi olarak takip ettiğimiz sorunlar başta olmak üzere Alaplı iş adamı ve esnafımızın sorunlarını çözmek, ilçemizdeki işsizliği azaltmaya yönelik olarak girişimlerimiz devam edecektir. 
Başta Alaplı Liman Projesi olmak üzere, mevcut Organize Sanayi Bölgesi'ne yönelik çalışmalarımız aynı heyecan ve istekle devam edecektir. İlçemiz için hayati önem taşıyan Alaplı Liman projesi, OSB, Islah Organize Sanayi Bölgesi, ilçeye girişin açılması, Ahşap Yat Tersanesi gibi projelerin takipçisi olacağız” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Alaplı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak, ve Meclis Başkanı Hasan Öztürk tarafından eski Başkan ve Meclis Başkanlarına hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi.