Ekonomi Bakanlığı yetkililerinin ihracat yapan firmaların sorunlarını yerinde tespit etmek ve yöneticilerden bilgi almak amacıyla Kdz. Ereğli’ye gelip bazı temaslar yaptıkları açıklandı.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kızartıcı, Serbest Bölgeler, Yurt Dışı Yatırım ve Hizmetler Daire Başkanı Yusuf Yıldız ve Ürün Güvenliği ve Denetimi Daire Başkanı Bumin Kaan Köktürk’ten oluşan heyet;  Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmaların yöneticileri ile yapılacak toplantılar öncesinde İlçede yapacakları görüşmeler hakkında TSO Başkanı Yalçın’a bilgi sundular.  Ekonomi Bakanlığı yetkilileri ayrıca, Bakanlığın ihracat yapan firmalara sağlamış olduğu desteklerden de bahsettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren oda başkanımız Sertan Yalçın, görüşmelerle ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Bizler de kendilerine ithalat-ihracat yapan firmalarımızın bölgemizde yaşamış olduğu sıkıntıları konusunda bilgilendirmeleri yaptık. Bölgemizin en önemli ihtiyaçları olan liman ve yurt dışından gelen yassı mamuldeki ithalat konusunu kendileri ile görüştük. Bu konuda kendileri zaten konuya vakıflar, sanayi ve ticaret odamızı da yakinen tanıyorlar. Ereğli ekonomisine nasıl daha fazla katkı sağlanabilir amacıyla bugün birkaç firmada ziyaretlerde bulunacaklar.”dedi.