Kdz. Ereğli Ticaret Sanayi Odası (TSO)  başkanı Arslan Keleş ve Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu Ereğli deki Özel Anaokulları ve Özel kreşlerin sahipleri ve yöneticileri ile buluştu.

TSO’ya bu ziyaretin amacı, yasal olmayan kreş ve kurumların devletin denetime altına alınması ve haksız rekabetin önlenmesiydi.

Konuyla ilgili gönderilen  açıklama şöyle:

Ereğli Belediye Kreşinden Zuhal Kırmızı, masal Dünyası kreşinden Nur Sam Kaçar, mini akademi gündüz bakım evinden Vahide Koç  sempati kreşinden Ahmet Hasan Eroğlu, Sempati 2 Kepez Kreş ve çocuk Kulübünden  Gülhayat Okumuş ve İsmail Demirel, Güneş Anaokulundan Emine Bilginer, minik Ayaklar Anaokulundan (minika) Ceyda Külcü , Neşe Erberk Anaokulundan Dilara Uzun ‘un Katıldığı görüşmede  Ereğli’de yasal kreş ve ana okullarının yaşadığı sorunlar aktarıldı . Vergi mükellefi ve oda üyesi olan bizler dernek çatısı altında yada kişisel gelişim kursu adında bazı yasa dışı uygulamalardan rahatsızız denildi. Tso başkanı Arslan Keleş ve Meclis Başkanı İlhan Yazıcı oğlu da bu sorunun çözümü için resmi makamlar ile istişare yapacaklarını ve yasal olmayan kreş ve kurumların da Devletin denetimi altına alınması gerektiğini ve haksız rekabetin giderilmesi gerektiğini belirttiler.