Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Salih Demir ulusal ve uluslar arası şirketlerin Zonguldak bayilerini değiştirerek il dışından bayi atamasını eleştirdi.

 

ZTSO Başkanı Demir ,PHILIP MORRIS SABANCI PAZARLAMA A.Ş.’nin Zonguldak Bayisi İSRA GIDA A.Ş. ile bayilik anlaşmasını fesih ederek il dışından bayi belirlemesinin Zonguldak’ın zararına olacağını vurgulayarak PHILIP MORRIS SABANCI PAZARLAMA A.Ş yetkilileri Enrique Jimenes ile Cengiz Çilengiroğlu‘na birer mektup yazarak “ Bu kararınızın gözden geçirilmesi ve asgari müşterekte bir araya gelmeniz iş camiamızın ortak dilek ve temennisidir” dedi

ZTSO Başkanı Demir PHILIP MORRIS SABANCI PAZARLAMA A.Ş yetkililerine yazdığı mektupta şu ifadelere yer verdi.

“ Zonguldak ülkemizin tarım toplumundan sanayi toplumuna geçişinde ağır sanayiye her türlü destekte bulunmuş Türkiye’nin ilk sanayi kentidir.

 Zonguldak kömür havzasında üretilen koklaşabilir taşkömürüne verilen önemin azalması, ithal kömürün tercih edilir olması zamanla kentimizin lokomotif sektörünü geri plana çekmiştir.

Zonguldak’ın varoluş nedeni olan madenciliğin geçmişteki gibi rantabl olmaması, kentimizin facialar ve iş kazaları ile anılır olması diğer sektörleri, dolayısıyla üyelerimizi yakından etkilemiştir. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak öncelikli görevimiz ekonomik-sosyal ve kültürel büyümenin sağlıklı büyümesi için üyelerimiz adına sağlıklı bir ortamı hazırlamak, bunun için kurum ve kuruluşlar ile ortak hareket etmektir.

 Şirketinizin uzun yılardır bölge bayiliği yapan İSRA Gıda ve İHT.MAD.PAZ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. odamızın en köklü şirketlerinden birisidir. Aydoğan ailesinin üç kuşaktır Zonguldak’ın tüm sosyal sorumluluk projelerinde yar alan fedakarlıkta bulunan bir aile olması nedeni ile odamız nezdindede saygınlığı vardır.

 Philip Morris Sabancı Pazarlama ve Satış A.Ş’nin  İSRA Gıda ve İHT.MAD.PAZ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.  ile olan bağlarını kopartacağı  sigara  dağıtımını il dışından başka bir şirkete vereceğini öğrenmiş bulunmaktayız.

  Zonguldak İlimizin ekonomik sıkıntısının had safhada olduğu bir ortamda odamızın en saygın üyelerinden ve kentimizin ticari omurgasını oluşturan değerli bir şirketin distribütörlük sözleşmesinin sona erdirilerek, il dışından bir distribütöre verilmesi, İsra Gıda'nın yıllara yayılan emeğiyle yaratmış olduğu iş sonuçlarından haksız yararlanma teşkil edecek olması bir tarafa, İlimize yapılan yatırım ve İsra Gıda'nın yıllardır her türlü sosyal sorumluluk projesinde İlimize verdiği destekten mahrum kalınması anlamına geldiğinden, Odamız dahil tüm STK’ları ve Zonguldak'lı hemşehrilerimizi derinden üzmüştür. Ticari kararınızın sonuçlarından İlimizin etkilenmesi nedeniyle, Odamızın sorumluluğu gereği tarafınıza üzüntülerimizi bildirmek istedik. “ (Haber Merkezi)