Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEÜ)  Ereğli Yerleşkesinde Prefabrik Yemekhane ve Kantin Binası yapımı için Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ile Üniversite arasında bir protokol imzalandı. Üniversitenin Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine Prof. Dr. Mahmut Özer ile Kdz. Ereğli TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çivici katıldı. 

Prof. Dr. Mahmut Özer ile TSO Başkanının karşılıklı imza attıkları protokol ile Üniversitenin Ereğli Yerleşkesine 400 kişilik bir yemekhane ve kantin binası kazandırılacak. Hibe yolu ve anahtar teslimi şeklinde Ereğli TSO tarafından yaptırılıp  Üniversiteye teslim edilecek Prefabrik Yemekhane ve Kantin Binası toplam 775 metrekare kapalı alana sahip olacak. Temmuz ayı içerisinde başlanıp 90 gün içerisinde de bitirilip teslim edilecek.  
İmza töreninin ardından bir açıklama yapan Ereğli TSOBaşkanı Yaşar Tetiker “ Ereğli TSO olarak Bülent Ecevit Üniversitesinin son dönemde yaptığı büyük atılımı dikkat ve takdir ile takip ediyor ve bizler de bu başarı sürecinin bir parçası olmayı istiyorduk. Bugün Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile karşılıklı olarak imza attığımız bu protokol ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası olarak Üniversitemize kalıcı bir eser bırakmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kısa süre içerisinde başlamayı planladığımız Prefabrik Yemekhane ve Kantin Binasını 90 gün gibi kısa bir sürede bitirerek Üniversitemize kazandırmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Bu çalışmamızın hayata geçmesine olanak sağlayan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkürlerimi iletiyor, bu protokol ile hayata geçecek işbirliğimizin Bülent Ecevit Üniversitesine ve Ereğli’ye hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Prof. Dr. Mahmut Özer de şöyle konuştu: 
“Ereğli yerleşkemizde son dönemde yaşanan büyüme ve gelişme ivmesine katkıda bulunacak önemli bir protole imza attık. Üniversitemizin fiziki imkanlarını geliştirerek tüm bireylerimiz için daha yaşanılabilir kampüsler oluşturmak adına yürüttüğümüz çalışmalarda bizimle birlikte hareket eden duyarlı kişi ve kurumlara duyduğumuz ihtiyaca bugün imza attığımız protokol ile katkı veren Yaşar Tetiker Beyefendi’nin şahsında tüm Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’na özel teşekkürlerimi sunuyorum. Son dönemde hızlı bir artış gösteren hibe yolu ile yapılan yapılara bir yenisini eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Örnek bir duyarlılık ile Üniversitemize katkı sunan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ailesine destek ve katkıları için şahsım ve Üniversitemiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu protokol ile Ereğli yerleşkemize toplam 775 metrekare kapalı alandan oluşan 200 kişilik öğrenci ve 80 kişilik personel yemekhanesinin yanında 120 kişi kapasiteli bir öğrenci kantini kazandırılacak.”