Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık, Çaycuma TSO Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Fen Lisesine dönüştürülmesi gerektiğini açıkladı.

 

Çaycuma TSO’nun gelişen ve büyüyen ilçeye bir okul kazandırdığını hatırlatan Sarsık, “Çaycuma’nın lise düzeyinde nitelikli bir okula kavuşması için bölgedeki en güzel okul binalarından birini tabiri yerinde ise dişimizden tırnağımızdan artırıp Çaycuma’ya kazandırdık” dedi.

 

“TAKİBİNE GÜVENMEKTEYİZ”

Gelinen noktada hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar gereği öğretmen liselerinin kaldırıldığı ve bu okulların Fen Lisesi, Sosyal Bilimler ya da Anadolu Lisesi’ne dönüşümleri yapıldığını hatırlatan Sarsık konuya ilişkin şu çağrıda bulundu: Tüm bu gelişmeler yaşanırken Çaycuma TSO Anadolu Öğretmen Lisesi’nin “Anadolu Lisesi” olduğunu öğrendik. Alınan kararlar siyasi erk tarafından alındığı için bizlerde bu tür konularda vekillerimizin ve partilerimizin temsilcilerinin takibine güvenmekteydik.  Çaycuma’nın geleceğini etkileyecek olan bu okulu yaptırırken, kısa sürede  “nitelikli” okul sıfatına yakışır bir şekilde öğrencilerinin de başarıları ile anılmasından başka dileğimiz yoktu.

 

“FEN LİSESİNE DÖNÜŞMESİ GEREKİYORDU”

Yapılacak olan dönüşümde okulumuzun Fen Lisesi’ne dönüşmesi gerekiyordu. Çünkü Çaycuma’da birden fazla Anadolu Lisesi var ve bizim bu okulu yapmamızdaki temel sebep Çaycuma’ya nitelikli bir lisenin kazandırılmasıydı. Bu yıl ilk mezunlarını ve üniversite yerleştirme sonuçlarına göre 61 öğrenciden 40’ının üniversiteye yerleştiği okulumuzun öğrenci gönderdiği bölümlerin dağılımı şu şekilde; 3 tıp fakültesi, 1  eczacılık fakültesi, 1 veteriner fakültesi,  1 fizyoterapi rehabilitasyon, 4 hukuk fakültesi, 2 beslenme diyetetik, 6 çeşitli mühendislik fakülteleri, 1 siyaset bilimi ve uluslar arası ilişkiler, 4 hemşirelik, 1 sosyal hizmet, 2 psikoloji, 1 İngilizce işletme, 1 tarih, 1 radyo televizyon sinema, 1 aktüerya risk yönetimi ve 10 çeşitli öğretmenlik bölümleri. Üniversiteye yerleşmeyen öğrencilerin çoğu da bir sonraki yıl daha yüksek puan almak için tercih yapmamışlardır.   Ancak ne siyasilerimizden ne de Milli Eğitim yetkililerinden Fen Lisesi olma konusunda bir çalışma yaptıklarına dair bir çabayı da göremedik. Siyasi parti temsilcilerimizin de Bakanlık yetkilileri ile bu konuda gereken çalışmaları yapmalarını umutla bekliyoruz”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)