Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Mayıs-Haziran 2013 tarihinde yapılacak olan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Organ seçimleri öncesi oda meslek komiteleri ve meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilme, Meslek Komiteleri ve Meclise üye seçebilmek için vergi mükellefi olma şartı arandığından üyelerin vergi kayıtlarını kontrol ederek hatalı kayıtları düzeltmeleri istendi.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Üyelerimizin vergi mükellefiyetlerine ilişkin Oda kayıtları, hatalı kayıtların tespiti ile  düzeltme başvurularının yapılmasına esas olmak üzere, 15 Nisan 2013 Pazartesi  günü mesai saati bitimine kadar, hafta içi 08:30-17:30 saatleri arasında Oda Muamelat  Servisinde incelemeye açılmıştır. Hatalı kayıtların düzeltilmesi için başvuruların dilekçe ile yapılması gerekmektedir. Bu düzeltme işlemi çerçevesinde,  üyelerimizin seçme ve seçilme haklarının kaybolmaması için en geç 15/04/2013 Pazartesi  günü mesai bitimine kadar odamıza müracaat etmeleri gerekmektedir. Güncelleme işlemini yaptırmayan üyeler Oda kayıtlarının doğruluğunu kabul etmiş sayılacaktır

Yönetim Kurulu aidatlarını ödemedikleri için oda üyelikleri askıya alınan ve kayıtları meslek grubu listelerinden silinen üyelerin borçlarını tamamını ödedikleri takdirde seçmen listelerine ilave edilerek seçimlerde oy kullanabileceği de belirtildi.