Emeğin Başkenti Zonguldak’ın bağımlı sektörel yapısını değiştirmek, İl genelinde yeni sektörler oluşturmak ve var olan sektörleri geliştirmek amacı ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yapılan çalışmalar kapsamında, Zonguldak İl Özel İdaresi, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında kurulan; Zonguldak Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (SERA OSB) ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü yetkililerince bölgede inceleme yapıldığı açıklandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü yetkilileri Aylin İnan, Yaşar Yeşilyurt ve Ecevit Yılmaz’a Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Uzm. Muharrem Sarıkaya, Çaycuma Organize Sanayi Bölge Müdürü Özgür Okur ve Çaycuma İlçe Tarım Müdürü Çoşkun Ulutaş’ın eşlik ettiği ziyaret ile ilgili olarak şu açıklama gönderildi:

Ekip tarafından ilk önce Çaycuma ilçesi Burunkaya ve Ayvazlar köyü hudutları içerisinde bulunan SERA Organize Sanayi Bölgesi ziyaret edildi.Teknik incelemeler yapıldı ve çeşitli yerlerden görüntüler alındı.Sonrasında Çaycuma Kaymakamlığı ziyaret edildi.Kaymakamlıkta Organize Sanayi Bölge müdürü Özgür OKUR tarafından bilgilendirme ve sunum yapıldı. Proje ile ilgili bundan sonra yapılacaklar konusunda görüş birliğine varıldı.

Tarım Reformu  Genel Müdürlüğünün talep etmiş olduğu revizyon işlemlerinin Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünce tamamlanmasının ardından, dosya yatırım programına alınmak üzere Kalkınma Bakanlığına arz edilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (SERA OSB) konusunda kısa zamanda çok iyi bir noktaya geldiklerini ifade edip projeyi çok yakından takip ettiklerini belirten Demir, Tarım Reform Genel Müdürlüğünün talep ettiği revizyonların hızlı bir şekilde yaparak, projenin biran önce yatırım programına alınmasının takipçisi olduğunu söyledi.

Proje süreçlerinin tamamlanması konusunda yol gösterici oldukları ve yardımlarını esirgemedikleri için Tarım Reform Genel Müdürlüğü yetkililerine, özellikle Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç’a teşekkür ederim dedi.