Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Ankara’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlere Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Niyazi Özcan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çivici, Hasan Yavuz,  Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, Meclis Başkan Yardımcısı Sibel Demirçin, Meclis üyeleri Aynur Çoşkun, Mehmet Remzi Alim, Oda üyesi Hakkı Demirçin ve Oda Genel Sekreteri Gündüz Acar katıldı.
Ziyaretler hakkında bilgi veren Kdz. Ereğli TSO Yönetimi, şu bilgileri verdi:
“İlk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Zonguldak Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Ercan Candan ve Özcan Ulupınar ziyareti gerçekleştirildi. Yapılan ziyarette ilçe ekonomisi ve geleceği ile ilgili konular istişare edildi. Yapılan ziyarette Candan ve Ulupınar Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker ve Oda yöneticilerine yeni görevlerinde başarılar dilediler kendilerinin her zaman Kdz Ereğli TSO ile uyum içinde çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini belirtiler.
İkinci ziyaretimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Tobb İkiz Kulelerdeki makamında gerçekleştirildi. 
Tobb Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kendisini ziyaret gelen Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker ve diğer oda yöneticilerine yeni görevlerinde başarılar dileyerek hayırlı olması temennisinde bulundu. Daha önceki yıllarda da Tetiker ile uzun yıllar birlik ve beraber içinde abi kardeş yakınlığında çalıştığını, Kdz Ereğli için elinden gelen ne varsa yapabileceğini belirtti. Tetiker ise, Rifat başkanla yıllarca beraber çalıştığını bundan sonra da her zaman birlik ve beraberlik içinde çalışacağını kendisini canı gönülden desteklediğini ifade etti. Tetiker, ilçenin ekonomisi için önem arz eden birkaç konuyu Tobb Başkanı ile paylaştı. Ziyaret esnasında Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, Rifat Başkanı ziyarete gelerek Kdz Ereğli TSO heyeti ziyaretine katıldı 
Tetiker, Adalet Bakanına da ilçe ekonomisi ile ilgili konularda bilgi verdi. 2 saate yakın süren ziyaret sonrasında, Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker Tobb Tv’ye yapılan ziyaret ile ilgi basın açıklamasında bulundu.”