TTK ait maden ocaklarında yaşamını yitiren Tonyalı madenciler anısına yaptırılan anıtın açılışı yapıldı.
Anıtın açılışına, Tonyalı olan TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen de katıldı.
Tonya Salih Malkoçoğlu Parkı'na dikilen anıt, TTK Genel Müdürü Dağdelen ve Trabzonlular Derneği'nin katkıları ile yapıladı.
Açılış sırasında konuşan TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Tonya'da bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Trabzonlular Derneği yöneticileri, Tonya'da böyle bir anıtın yaptırılması teklifini getirdiler. Kurumumuzun olanaklarından da yararlanarak bir madenci fenerini anıt olarak hazırladık. Bu fenerin ayrı bir anlamı daha var.
Madenlerde grizunun varlığı bu fenerle ölçülür. Dev lambası olarak da anılan fener, aynı zamanda ocak emniyet lambasıdır" dedi. Zonguldak madenlerinde iş kazası ya da meslek hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren yüzlerce Tonyalı madenci anısına dikilen Madenci Feneri Anıtı'nın açılışını, Tonya Kaymakam Vekili ve Vakfıkebir kaymakamı Fikret Zaman, TTK Genel müdürü Rıfat Dağdelen, Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Maden Mühendisi Ömer Uzun, Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Sandığı Başkanı Ahmet Bayrak, maden mühendisi Mehmet Atılı, Mahmut Kefelioğlu ve Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt birlikte yaptılar.