TTK'da işçi sayısı azalıyor. Ağustos ayı itibariyle 165 işçi daha emekli oldu.

Türkiye Taşkömürleri Kurumunda işçi sayısı azalmaya devam ediyor. Çalışanların Kıdem tazminatlarının Fon'a aktarılacağı şeklinde yasa düzenlemesi öncesi Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) da olduğu gibi diğer kamu kurum ve kuruluşlarında emekliliğini dolduranlar beklemeden emeklilik işlemlerine başvuruyorlar.
Türkiye Taşkömürleri kurumunda da Ağustos ayı itibari ile Karadon – Gelik'ten 42, Kozlu'dan 7, Armutçuk'tan 11, Merkezden 4, Amasra'dan 12, Üzülmezden 79 ve MTA şubesinden 12 olmak üzere toplam 165 işçi emekliliğe ayrıldı.
Ocak ayı başından 2012 ayı sonuna kadar Türkiye Taşkömürleri Kurumundan emekli olan ve olacakların yaklaşık toplam sayısı 3 bini geçeceği ve Kurumda işçi sayısının 7 binlere düşeceği ifade edilirken işçi açığı nedeniyle üretimde de düşme endişesi yaşanıyor.
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş da Türkiye Taşkömürleri Kurumu'nda emeklilik nedeniyle işçi açığının hızlı bir şekilde büyümesinden endişe duyduklarını, işçi alımlarının bir an önce hızlandırılması ve tecrübeli işçilerin yanında yeni alınacak işçilerin mutlaka eğitilmesi gerektiğine işaret ederek şunları söyledi:
Bilindiğiniz gibi 2 yıldır işçi açığının giderilmesi için TTK Genel Müdürlüğü gerekli girişimlerde bulundu. Son olarak da Genel Müdür ve biz Ankara'da TTK'ya işçi alımı konusunda görüşmelerde bulunduk. Bilindiği gibi Kurumdan her geçen gün işçi emekli oluyor ve yeni işçi alınsa bile bu işçilerin işyerlerine intibakları en az 6 ay sürer. Onun için derhal kuruma işçi alınmalı ve tecrübeli işçilerimizin yanında yeni işçilerimiz yetiştirilmelidir.