Kurum, yer üstü işyerlerinde çalışan işçilere kişisel koruyucu malzeme alacak.

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), yer üstü işyerlerinde çalışan işçilere kişisel koruyucu malzemeleri satın alacak. Kurumun müessese müdürlüklerine bağlı yer üstü iş yerlerinde çalışan işçilere kişisel koruyucu malzeme olarak 1739 çift emniyetli ayakkabı, 419 çift yüksek gerilim ayakkabısı, 208 çift kaynakçı botu ve 65 çift elektrikçi botu alımına yönelik ihaleye ilişkin teklifler 25 Haziran 2014'e kadar kabul edilecek. İhale şartnamesine göre, emniyetli ayakkabılar ve botların ambar girişinin yapıldığı son teslimat tarihinden itibaren 12 ay müddetle firmanın garantisi altına olacağı, garanti süresinde ayakkabılar ve botların kasten veya kazaen kesilme, yanma ve kopma hariç giyilerek eskimeden mütevellit delinmesi, yırtılması, ek yerlerinden ayrılması ve sair arızası halinde miktarı ne olursa olsun firma tarafından yenileri ile değiştirileceği belirtildi. Yüklenici firma ayakkabı ve botları 60 takvim günü içerisinde Bülent Ecevit Caddesi’ndeki TTK Muayene ve Tesellüm İşler Şube Müdürlüğü Tesellüm ambarlarına teslim edecek.

 

KURUMDAN YAPILAN DUYURU
Amaç, Türkiye Taşkömürü Kurumu ihtiyacı olarak yer üstü işyerlerinde çalışan işçilere kişisel koruyucu malzeme olarak verilen ve aşağıda teknik özellikleri yazılı Emniyetli Ayakkabı, Elektrikçi (İzole) Ayakkabı, İzole Bot ve Dökümcü, Sıcak Demirci Ayakkabısı satın alınacaktır

 

AYAKKABILARIN ÖZELLİKLERİ
Her bir emniyetli ayakkabının taban altında ve dil üzerinde {kendinden kabartma (ayakkabı tabanı için) ve soğuk baskı veya dikilmiş etiket üzerinde (Dil için mürekkep veya boya ile yazılmış olmayacaktır} silinmeyecek, kolayca okunabilecek şekilde aşağıdaki bilgiler yer alacaktır. Emniyetli ayakkabının tabanı, çift yoğunluklu nitrik kauçuk veya polimerik mamulden, doğrudan sayaya enjeksiyonlanmış olacaktır. Taban yapıştırılmış veya dikilmiş olmayacaktır. Taban ortopedik destekli ve taban astarının ter emici özelliği olacaktır. Kullanılan iç taban astarı antistatik özellikte malzemeden imal edilmiş olacaktır. Antistatik özelliği taban astarına sonradan dikişle veya benzer bir yöntemle verilmeyecektir Ayakkabılar düz cilt veya baskılı cilt su geçirmez deriden (tek parça olarak) imal edilecek, her çift ayakkabıda deriler aynı renk ve desende olacaktır. Sayada kesinlikle yarma ve sentetik kökenli malzeme kullanılmayacaktır. Ayakkabılar çelik burun koruyuculu olacak, batmaya dayanıklı çelik tabanlı olmayacaktır.

 

AMBALAJ
Ayakkabı ve botlar çift olarak kutular içinde ambalajlanacaktır. Ambalaj kutusu üzerinde imalatçıyı tanıtan işaret (marka), ayakkabı numarası, imalat tarihi (çeyreği, yılı), ayakkabı standart numarası ve sağladığı korumayla ilgili semboller veya uygulanabilir olduğu yerlerde tanımlanan ilgili kategori yer alacaktır. Ambalaj kutularının içinde Türkçe yazılı kullanma kılavuzu olacaktır.

 

GARANTİ
Emniyetli ayakkabılar ve botlar ambar girişinin yapıldığı son teslimat tarihinden itibaren 12 ay müddetle firmanın garantisi altında olacaktır. Garanti süresinde ayakkabılar ve botlar (kasten veya kazaen kesilme, yanma ve kopma hariç) giyilerek eskimeden mütevellit delinmesi, yırtılması, ek yerlerinden ayrılması ve sair arızası halinde miktarı ne olursa olsun firma tarafından yenileri ile değiştirilecektir. Garanti süresinde giyilmeyecek duruma gelen emniyetli ayakkabılar ve botlar firmaya tebliğinden 30 takvim günü zarfında yenileriyle değiştirilecektir.

 

SİPARİŞ MİKTARI VE TESLİM SÜRESİ
Teslim yeri Bülent Ecevit Caddesi’ndeki TTK Muayene ve Tesellüm İşleri Şube Müdürlüğü Tesellüm Ambarlarıdır. Ayakkabı ve botların teslim süresi 60 takvim günü olacaktır. Sipariş miktarı ve Ayak Numarası ekli listedeki gibi olacaktır.          

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)