Enerji Bir-Sen'den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şu şekilde: "2015 yılında yapılan ve 2016-2017 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde KİT’lerde çalışan personele ilave ücret verilmesi noktasında mutabakata varılmıştı. 01.01.2016 tarihinden itibaren yürürlüğe giren toplu sözleşmenin bu hükmü ile TTK'da ilave ücret için komisyon kurulmuş, 12.07.2016 tarihinde yapılan komisyon toplantısı kararında; Maden (yer altı) çalışmalarında, Yüksek Gerilim İşletme Müdürlüğü elemanlarından sadece arazideki direk ve iletim hattı çalışmalarına, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı işletme ve şefliklerinde direk temini için arazideki çalışmalarında; Sözleşmeli personel statüsünde görevlendirilen personele gerekli ödemelerin yapılabileceğinin uygun görüldüğü belirtilmiştir.  Bu karar doğrultusunda, ilk 3 aylık dönemde toplu sözleşme hükmünde belirtilen şartlarda çalışan teknik personelin bir kısmına ilave ücret ödemesi yapılmıştır.

Ancak, İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığında çalışan teknik personel, İşletmeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan Çevre Mühendisleri, Liman ve Demiryolu İşletme Müdürlüğü’nde çalışan teknik personel ile Müesseselerdeki Sözleşmeli Sahalar ve Hizmet Alımı Şube Müdürlüklerine bağlı Başmühendisliklerde çalışan teknik personele hak etmelerine rağmen  ilave ücret ödemesi yapılmamıştır.

Konuyla ilgili girişimde bulunan Enerji Bir-Sen,  TTK Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği yazı ile ilave ücreti alamayan birimlerin bu haktan mahrum edildiğinin yanlışlığına dikkat çekmiş, ilgili personele de ilave ücret ödemesi yapılmasının gerekçelerini sıralamıştır.

İtirazı dikkate alan TTK Genel Müdürlüğü, Enerji Bir-Sen temsilcilerinin katılımıyla  23.11.2016 tarihinde yeni bir komisyon toplantısı gerçekleştirmiştir. Toplantıda, İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığında çalışan teknik personel, İşletmeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan Çevre Mühendisleri, Liman ve Demiryolu İşletme Müdürlüğü’nde çalışan teknik personel ile Müesseselerdeki Sözleşmeli Sahalar ve Hizmet Alımı Şube Müdürlüklerine bağlı Başmühendisliklerde çalışan teknik personele ilave ücret ödenmesi yönünde mutabakata varılmıştır.

Bu karar ile birlikte toplu sözleşmenin 35. maddesindeki şartlarda çalışan sözleşmeli teknik personel ilave ücretten faydalanabilecek.  Enerji Bir-Sen’in girişimleri ile alınan bu karar, TTK çalışanlarına hayırlı olsun"