Türkiye Taşkömürü Genel Müdürü Burhan İnan, beraberindekilerle birlikte Çinli işçileri denetledi.  17 Mayıs 2010 da meydana gelen faciadan bu yana ocakta kalan Engin Düzcük ve Dursun Kartal'ın cenazelerine ulaşmak için çalışmalar sürüyor. İhaleyi alan Çinli firmanın on kişilik ekibi dört günden beri çalışmalarını sürdürüyor.
Sabah saatlerinde Gelik İşletmesi'ndeki 75. Yıl Cumhuriyet Kuyusu'ndan patlamanın olduğu ocağa yaklaşık iki kilometre yol yürüyen TTK Genel Müdürü Burhan İnan, ocak çıkışında soruları yanıtladı. Çinli firmanın 150 günde işi tamamlamayı, 45 günde ise ocakta kalan işçilerin cenazelerinin çıkarılmasını ön gördüklerini dile getiren Burhan İnan, 'Ocakta kalan Engin Düzcük ve Dursun Kartal'ın cenazeleri beklenen yerden çıkmazsa ne olur?" sorusuna "Bu soruya muhatap değilim. İşçilerin çıkarılması için elimizden
gelen gayreti göstereceğiz" diye karşılık verdi.
Ocak içindeki çalışmaları değerlendiren Burhan İnan, teknik çalışmalar yapıldığını, şu an diyecek fazla bir şey olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Patlama sonrası 540 katı tahrip olmuştu. Kuyuda su var. Öncelikle tahrip olan ekipmanı temizleyeceğiz. 540'ın altına geçilemiyor. 540 katı tahrip olan malzeme tarafından örümcek gibi geçilemiyor. İşçilerin çıkarılmasını 45 günde ön görüyoruz. Bir an önce yapılması için gayret gösteriyoruz. İşçilerin çıkarılamaması gibi soruya muhatap değilim. Çinlilerin teknik çalışmaları sürüyor. Peyderpey ekipler çalışacak. Ekipman Çin'de imal ediliyor. Oradan gemiyle gönderilecek."