* TTK Genel Müdürlüğü'nün kurumda "özel prim sistemi" getirerek, başarıyı ödüllendirmesi ve özendirmesi bekleniyor.

* Kurulduktan 44 yıl sonra bakıma alınacak kuyu tesisleri için; özel sektör 250 bin Euro karşılığında garantisiz 60 günde iş bitimi teklif edince, bu işi  8 günde tamamlayan TTK işçileri  kurumu 5 Milyon TL'lik masraftan kurtardılar.

Türkiye Taşkömürleri Kurumu'nun Armut çuk Müsesesesi'nin yeni kuyusu 44 yıl önce kuruldu ve geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda bakıma alınması planlandı. TTK bu konuda bakımın daha hızlı gerçekleştirile-rek üretime devam edilmesi için bir proje hazırladı ve ihale açtı. Özel sektörün 250 bin TL karşılığında ve enaz 60 gün sonra iş teslimi yapacağını belirtmesi ve bu 60 gün sonunda iş tesliminin de garanti olmadığına dönük teklifte bulunması üzerine kurum yöneticileri kara kara düşünürken, imdada teknik kadro yetişti. TTK Armutçuk Müessesesi'nin yöneticileri kuyunun bakımını yapabilecek kadroya ve ekipmana sahip olduklarını belirterek ihalenin iptalini istediler ve Kurban Bayramı'nda da kuyuyu bakıma aldıktan sadece 8 gün sonra da bakımı tama men bitirerek kuyuyu işletmeye aldılar. Bu büyük başarı Armutçuk Müessesesi'nde büyük sevinç ve heyecan yarattı. Türkiye Taşkömürleri Kurumu Müessese Müdürlüğü'nün yeni bir anlayış getirerek kuruma artı değer kazandıranları ödüllendirmesi ve bu ödüllendirmenin de özendirici olması için harekete geçmesi bekleniyor.
Bu arada GMİS'den yapılan yazılı açıklamada konuyla ilgili şu bilgi verildi:

TASARRUF SAĞLAYAN ÇALIŞMA

Geçmişte Ortadoğu'nun en büyük Maden Makineleri Üretim Fabrikası olarak övünülen TTK Maden Makineleri Fabrikası, yaşanan tüm olumsuzluklarına rağmen, özveri ile hizmet üretmeye devam ediyor. Maden Makineleri Fabrikası çalışanlarının en son hiz-meti ise, kuruma yaklaşık 5 milyon TL tasarruf sağlayan, TTK Armutçuk Müessesesi Kuyu Bakım vinci ve motor grubunun söküm, bakım, tamir ve montajı oldu. Armutçuk'taki kuyu vinci kurulduğu tarih olan 1965 yılından bugüne kadar aralıksız hizmet vermiş, herhangi bir kazaya yol açmaması düşünülerek tamir ve bakımının yaptırılması kurum yöneticileri tarafından kararlaştırılmıştı. 
TTK tarafından kurulan komisyon,  bu işi önce özel bir firmaya teklif etmiş, özel firma yapılacak işe 250 bin Euro ve 60 günlük teslim süresi istemiş, ayrıca iş garantisi de verememişti.
Bunun üzerine TTK Komisyonu tarafından kuyu bakım işi, Maden Makineleri Fabrikası'na verildi. Koordinasyon sorum lusu olarak Armutçuk TİM İşletme Müdürü Hasan Yılmaz görevlendirildi. Montaj ve demontajı Armutçuk Müessese teknik elamanları tarafından, tamir ve bakımı Maden Makineleri Fabrikası tarafından yapılan Kuyu vinci 8 gün gibi kısa bir sürede bitirilerek yerine monte edildi.