Kısa adı TTK olan Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun önce küçültüleceği ve ardından ya kapatılacak ya da özelleştirileceğine dönük iddialar gündemde sürekli yer alırken, aynı konu Zonguldak’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da karşısına çıktı.

 

Zonguldak’ta başta sendika olmak üzere tüm kesimler TTK’nın kapatılmaması ve özelleştirilmemesi yönünde talepleri olduğunu Kılıçdaroğlu’na anlatırken, kuruma acil olarak işçi alınması da istendi.

 

Emeğin Başkenti Zonguldak ve ilçelerinden toplanan yaklaşık 50 bin imzanın yer aldığı 4 klasör Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’dan sonra bu kez Kemal Kılıçdaroğlu’na miting sırasında, maden işçileri adına İsmet Hacıbektaşoğlu, İlhan Acar, Yakup Marangoz ve Vural saraç tarafından kürsüde teslim edildi. TTK’nın özelleştirilmemesi ve kapatılmaması için, eşit işe eşit ücret uygulanması için, kıdem tazminatına dokunulmaması ve fona devredilmemesi için teslim edilen imzalardan sonra, Klııçdaroğlu, “TTK’ya 5 bin işçi alacağız, Zonguldak’ ısek görkemli günlerine döndüreceğiz” açıklaması yaptı.