Yeraltı sularının tehdidi altındaki Alacaağzı kömür ocağının ihale süreci tamamlanıncaya kadar TTK’ nın bakım ve onarımı altında bulunması gerektiği bildiriliyor

 

Türkiye Taşkömürü  Kurumu’nun (TTK) Armutçuk Müessesesi’nin rödevans sistemiyle ihaleye çıkarılan ve Hattat Holding’e bağlı Hema Şirketi tarafından kiralanan Alacaağzı Kömür ocağı yeraltı sularının tehdidi altında kaldı. Hema’nın bu ocakları terk etmesinin ardından yeni işletmeciye ihale edilinceye kadar sürdürmesi gereken ocakların bakım ve güvenliğini de bırakması ve tüm yükü TTK’nın o sırtına yüklemesinin sıkıntısı devam ediyor.

Ocakların sahibi olan  TTK’nın  Hema’yı yeniden kiralamak için açtığı ihaleye talepte bulunan olmaması üzerine 19 Ekim’de ikinci ihalenin yapılacağı duyurulmuştu. TTK’nın  yeni kiracı buluncaya kadar bu ocakların bakım ve onarımı ile ilgili sürdürdüğü özverili çalışmaları devam ettirmemesi durumunda, hiçbir işletmecinin ihaleye girmeyeceği ve bu ocakların da işletilemez hala geleceği belirtiliyor.

TTK’nın Alacaağzı Kömür ocağının ihalesi gerçekleştiği takdirde yaklaşık 900 kişinin işbaşı yapabileceği  belirtilmiş ve iktidar temsilcileri de, konuyla ilgilendiklerini defalarca açıklamışlardı. Aynı çevrelerin, TTK’nın bu ocaktaki bakım ve onarım konusundaki çalışmaları aksatmaması yönünde temaslarda bulunmaları bekleniyor.