Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) bünyesinde "Tütün Kontrol Komisyonu" kuruldu. Genel Müdürlük bünyesindeki bütün birimlerin temsilcilerinin görev alacağı "Tütün Kontrol Komisyonu", geçtiğimiz hafta Eğitim Daire Başkanlığı'nın uhdesinde İl Tütün Kontrol Kurulu Denetim ve Kontrol Sorumlusu Esin İlhan'ın da katıldığı toplantı ile ilk kararlarını aldı.
Toplantının açılış konuşmasını TTK Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Erol Şeref yaptı. Daha sonra İl Tütün Kontrol Kurulu Denetim ve Kontrol Sorumlusu Esin İlhan, 5727 Sayılı Kanun ile değişen 4207 Sayılı Kanun ve İdari Yaptırım Kararlarının Uygulama Usul ve Esasları hakkında komisyon üyelerine seminer verdi.
Toplantının devamında, gündeme getirilen ve konunun işçi sağlığı ve tütün ürünlerinin zararları ile ilgili bölümü kapsamında, özellikle kurum bünyesinde müesseseler bazında ortak eğitim çalışmaları yapılması hakkında mutabık kalınarak, bu amaç doğrultusunda Eğitim Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Komisyon çalışmalarının İl Tütün Kontrol Komisyonu yetkililerinin de katılımıyla işbirliği içerisinde yürütülmesi kararlaştırıldı.
İdari Yaptırım Kararlarının Uygulama Usul ve Esasları bağlamında kurumun her bir birimi bünyesinde resmi görevlendirilecek denetim sorumlularının isimleri belirlenecek. Komisyonun çalışmaları, İl Tütün Kontrol Kurulu ile ortak görüşler çerçevesinde devam edecek. Her ay periyodik olarak toplantılar yapılacak.