MHP Zonguldak milletvekili adayı İlhami Yılmaz, Beycuma ve Kilimli’deki seçim çalışmalarında esnaflardan ve vatandaşlardan destek istedi.

Yılmaz, ilk olarak Zonguldak merkeze bağlı Kilimli beldesinde iki kahvehane toplantısına katıldı. Kilimlili gençler, Kilimli ve Çatalağzı beldelerinde açılan iş yerlerine o bölgenin gençlerinin alınmadığını dışarıdan insanların getirilerek çalıştırıldığını söyledi ve İlhami Yılmaz’dan bu konuda yardım istedi.

Gençler iş bulamadıklarını ve işsiz aylardır gezdiklerini belirterek, bu soruna çözüm bulunmasını istedi. MHP milletvekili adayı İlhami Yılmaz da, bunun büyük bir sorun olduğunu belirterek, iktidarın buna duyarsız kalmasına tepki gösterdi. Milletvekili seçildiğinde buna izin vermeyeceklerini kaydeden Yılmaz, bu bölgede açılan iş yerlerinin bu bölgedeki gençleri ve insanları işe alması gerektiğini söyledi. Türkiye’de işsiz sayısının yüzde 9’dan yüzde 14’e çıktığını belirten Yılmaz, Zonguldak’a yatırım yapılmadığını ve Zonguldak’ın en çok emeklinin olduğunu 6. kent olduğunu söyledi.

TTK’nın satılacağı yönünde son dönemlerde söylentiler çıktığını da kaydederek, “TTK stratejik önemi olan bir kurumumuzdur. O nedenle de TTK’nın bazılarının afaki söylediği ‘Şu kadar zarar ediyor, bu zararı giderilmesi için özelleştirilmesi lazım’ gibi sözlere biz itibar etmiyoruz. TTK en son kömür alınana kadar devletin olarak kalmalı, kamu kurumu olarak işletilmesine devam edilmeli, Karabük Demir Çelik Fabrikası’nın ve Ereğli Demir Çelik Fabrikası’nın esas maddesi kömür burada vardır. Buradaki kömür ileride stratejik durumda harp gibi durumda bu müesseselerin yürümesiyle silah fabrikasına dönmesi mevzu bahistir” dedi.

İlhami Yılmaz, daha sonra Beycuma beldesinde çarşı esnafı ve Pazar esnafını gezdi. Yılmaz, esnaflardan 12 Haziranda yapılacak olan seçimlerde destek istedi. Türkiye’de esnafın zor durumda olduğunu kaydeden Yılmaz, Türkiye’de esnafın MHP iktidarında rahata ulaşacağını söyledi. Esnaflara ve vatandaşlara Hilal Kartı anlatan Yılmaz, “Muhtaç durumdaki ailelere Hilal Kart, kadınlara Aile Sigortası yardımı yapılacak. Muhtaç durumdaki annelere, ilköğretime ve ortaöğretime devam eden her çocuk için en az 50 lira eğitime destek ödeneği verilecek. Kendi işini kuracak kadınlara girişimcilik eğitim ve finansmanı sağlanacak. Muhtaç durumdaki ailelere sosyal koruma programı ile sosyal destek sağlanacak” dedi.

 

Emekliler için intibak yasasının çıkarılacağını kaydeden Yılmaz, “Farklı emekli aylıkları uygulaması intibak yapılarak mağduriyetler giderilecek. Emekli aylıklarındaki artışlar, hayat standardı göz önüne alınarak özel endeksle hesaplanacak. Emeklilere her yıl Eylül ayında kışa hazırlık yardımı yapılacak. Çünkü Eylül ayında biliyorsunuz kömür derdi, çocuklara kitap, defter, okul derdi başlıyor. Bu dönemde emeklilerimize bir maaş ikramiye verilerek yükleri hafifletilecek” diye konuştu.