Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü ( ÜTİM) ne bağlı ocaklarda maden işçileri tahliye edildi.



Yer üstünde Ocakları havalandıran Ana pervanede elektrik kesilmesi nedeniyle yedek dizel motor devreye sokuldu. Ancak devreye sokulan yedek dizel motor da arızalınca ocaklarda havalandırması tehlikeye girince üzülmez Müessese Müdürlüğü Koordinasyon Kurulu Müessese Müdürü Mehmet Murat Köseoğlu başkanlığında acilen toplandı.

Koordinasyon kurulunun Acil kodu ile Ocakları derhal tahliye edilmesi istendi. Alınan karar gereği Yer altına giren yaklaşık 600 Posta 2 Vardiyası işçileri

Yeraltından tahliye edilmeye başlandı.




Tahliye sırasında iki aşamalı gaz maskesi kullanıldı. İlk aşamada yarım saatlik olan Cİ-30 maskesi kullanıldı. Bu maskelerle Maske değişim istasyonlarına ulaşan işçilere daha sonra bir saatlik olan KA-60 maskesi takılarak yer üstüne çıkarıldı.

Ocaklardan tahliye edilen işçiler daha önce belirlenen acil toplanma yerinde toplandı.

Tahliye sırasında Ambülânslar ve Sağlık ekipleri kuyu başında hazır bekletildi.




Ocakların tahliye işleminin Yasa gereği 6 ayda bir yapılması gereken İş Güvenliği tatbikatı olduğu öğrenilirken, Tatbikat hakkında bilgisine başvurduğumuz Güvenliği Şube Müdür vekili Serap Elibol şu bilgileri verdi “ Yasa gereği 6 ayda bir tatbikat yapıyoruz. Bu tatbikatımızda da olası bir elektrik kesilmesi sonucunda ocakların ne katar süre içinde tahliye edilebileceği ve maskelerin ne kadar süre dayanıklılığı test edilmiş oldu“ dedi.