Pazartesi günü saat 16.10 sularında Türkiye Taşkömürleri Kurumu Üzülmez Müessesesi( ÜTİM) Müdürlüğünde işçi çıkışında sirenlerin aniden çalması Müessesesi çalışanlarına panik yaşattı.

Sirenlerin tatbikat gereği çalındığının öğrenilmesi üzerine çalışan personel derin bir nefes aldı.

ÜTİM İş Güvenliği Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yangın ve tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikatta senaryo gereği Müessese müdürlüğü giriş binasında bulunan çay ocağında tüpün ani parlaması ile yangın çıkmış, yangını gören görevliler yangın alarmına basarak yangını haber verdi ve bina kısa süre içinde tahliye edilerek daha önceden belirlenen toplanma yerinde toplanıldı.

Yine senaryo gereği bina içinde kaldığı anlaşılan personel yangın kurtarma ekiplerince kurtarılarak kısa sürede binanın boşaltılması sağladılar.

Toplanma alanında toplanan Üzülme Müessesi çalışanlarına bir teşekkür konuşması yapan İş Güvenliği uzmanı Mühendis İsmail Arslan “ Tatbikat gereği de olsa yangın alarmına duyarlı davranarak toplanma alanında toplanmanız olası bir tehlike anında nasıl davranacağınız konusunda bilinçli olduğunuzu göstermektedir. Katılınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.