Atalay, Türk-İş ile Bülent Ecevit Üniversitesi iş birliğiyle Kdz.Ereğli'ye bağlı Gülüç Beldesi'ndeki Büyük Ereğli Anadolu Oteli'nde 4-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan , "Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Kongresi"nde katılmak üzere geldiği Ereğli ilçesinde Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, yönetim kurulu, GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez ve şube yöneticileri tarafından karşılandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçi alımı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimleri öncesi yaptığı açıklamalara değinen Atalay, gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş'a yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"TTK işçi alımı ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız  24 Haziran tarihinden önce açıklama yaptı. Biran önce yılbaşından evvel bu arkadaşlarımız, bin 500 kişi işçi alınsın iş başı yapsın. Bu Kasım ayında olsun, 1-2 ay var. Zonguldak'ta sendika da biz de bunu bekliyoruz, bölge milletvekillerini bunu takip etsin"


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)