Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Enerji Bakanlığı'nın yazısına istinaden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü'nden Karadon Müessesesi'nin özelleştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalar için bilgiler istediğini söyledi.


Söz konusu yazının TTK'ya gelmesinin ardından GMİS Olağanüstü Başkanlar Kurulu toplantısını yaptıklarını anlatan Mutlu, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Karadon'da bulunan işçi arkadaşlarımıza da gelen yazı ile ilgili bilgi verdik. Kurumun can damarı olan Karadon Müessesesine müsaade etmeyeceğimizi ifade ettik. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Buranın özelleştirilmesi demek kurumun kapanması demek, böyle birşeye müsaade etme lüksümüz yok. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Zonguldak top yekün bu kararın sonuna kadar karşısında duracaktır"

Öte yandan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Sami Ölmeztoprak imzası ile TTK Genel Müdürlüğü ile gönderilen yazıda, "Kurumunuza bağlı müesseselerden Karadon Taşkömürü İşletmesi Müessesesinin Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun çerçevesinde özelleştirilme kapsam ve programına alınması talep edilmiştir. Karadon Taşkömürü İşletmesi Müessesesinin özelleştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalara esas olmak üzere Genel Müdürlüğünüz görüşü ile birlikte bilgilere ihtiyaç duyulmuştur" denildi.

İstenilen evraklar arasında 2015 yılı faaliyet ve sektör raporu, müessesesinin hukuki durumu, son üç yıllık bilanço ve gelir tablosu, taşınır, taşınmaz gayrimenkulleri, maden ruhsatları gibi bilgiler yer alıyor.