AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, 17 Mayıs tarihinde TTK'nın Karadon Müessesesi'nde meydana gelen grizu faciasında 30 işçinin şehit olduğunu ve bu 30 işçiden 28'nin cesedine ulaşılmasına rağmen 2 sinin cesedinin ise bulunamadığını ve bu nedenle de 2 işçinin bulunması için ihaleye çıkılmasını eleştirdi.
Milletvekili Erdoğan, TTK yönetimini bu işin sorumlusu olarak görürken, "Nerede bir olay var ise TTK gidiyor ve işi başarıyor. Ama ocağındaki iki madencinin cesedini çıkaramıyor ve ihaleye çıkıyor.Bu işin sorumlusu TTK yönetimidir. Ben bu işi doğru bulmuyorum" diyerek konuştu.
Erdoğan TTK için günde 1 milyon dolar devletin kasasından zarar olarak Zonguldak ekonomisine geldiğini ve böylelikle Zonguldak ekonomisinin ayakta durduğunu, TTK'nın yılda 450 milyon TL zarar ettiğini ve kurumda 14 bin işçi, memur, mühendis olmasına rağmen üretimin artmadığını vurguladı. Erdoğan, üretim yapana daha çok para vermeyi dönük yeni projelerinin ise sendika tarafından kabul edilip edilmeyeceğini de merak ettiğini dile getirdi.