Zonguldak İl Genel Meclisi, Ekim ayının ilk toplantısını yapmak üzere, 12 Katlı İş Merkezi'ndeki İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.
Toplantının ilk gündem maddesinde; Çaycuma ilçesine bağlı, Kerimler, Başaran, Çayköy, Çomranlı ve Çömlekçi köylerinin köy yerleşik alan planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyo-nu'nun raporları görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. Mülkiyeti Türkiye Taşkömürü (TTK) Genel Müdürlüğü'ne ait, Yayla Mahallesi'nde bulunan 2 pafta 49 ada, 2 parselde kayıtlı 1454 metrekare arsa ve üzerinde bulunan Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 23 Aralık 2008 tarih ve 1105 sayılı kararı ile "Korunması gerekli Kültür ve Tabiat Varlığı" olarak tescil edilen 2 katlı binanın düzenlenecek protokol çerçevesinde TTK Genel Müdürlüğü'nden Zonguldak Spastik Çocuklar Derneği'ne tahsis etmek üzere, İl Özel İdaresi adına 10 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi hususu oy birliğiyle kabul edildi.
Ardından mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait, Alaplı ilçesi Karşıyaka Mahallesi Parmaklık Sokak'ta tapunun 8 pafta, 48 ada, 53 parselinde kayıtlı ve üzerinde eski adıyla Karşıyaka İlköğretim Okulu yeni adıyla Alaplı Anadolu Lisesi'nin bulunduğu 1480 metrekarelik taşınmazın, eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılması ve her türlü sorumluluğun Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait olmak üzere tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündem dışı maddede ise Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi ve Zonguldak Fen Lisesi'nin sorunlarıyla ilgili soru önergesinin, gereği için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne havale edilmesi hakkında toplantıya davet edilen İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, İl Genel Meclisi üyelerini bilgilendirdi. Gündemin son maddesinde ise, bir sonraki toplantı tarihi bugün olarak belirlendi.