Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Osman Bahar, kamuoyunda tartışma yaratan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen'in görevden alınacağı haberleri üzerine bir basın açıklaması yaptı.
Bahar'ın basın açıklaması şöyle;
"TTK bölgemizin ve ülkemizin en önemli kurumlarından biridir. Kurumumuzun genel yapısının hızla düzeldiği, üretimin artmaya başladığı ve gelecek yılların yatırımlarının şimdiden yapıldığı bir dönemde Genel Müdürünün görevden alınacağı haberleri bölge şoför esnafımızda tedirginlik yaratmıştır.
160 yılı aşkın bir süredir yaptığı üretim ile bölgemize ve ülkemize çok önemli katkılar sağlayan TTK, bugün de Zonguldak'ın varlığını borçlu olduğu, bölgemiz ekonomisinin can damarı konumundaki bir kurumdur.
Son yıllarda TTK'da yaşanan değişim, kurumu istikrara kavuşturmuş, üretim artışıyla ülkemize, istihdam artışıyla bölgemize yeniden önemli katkılar sağlama sürecine girmiştir.
TTK'daki istikrar sürdüğü sürece üretim ve istihdam artışı devam edecek hem ülkemize hem de bölgemize daha büyük katkılar sağlayacaktır.
Böylesine bir süreçte; TTK Genel Müdürünün görevden alınacağı, yerine sadece kuruma değil sektöre de yabancı bir ismin atanacağı haberleri basın-yayın organlarında yer almaktadır.
160 yıllık kömür üretim kültürüne sahip, madenciliğin varettiği, halkının madencilikle yoğrulduğu Zonguldak'ta liyakat sahibi isimler bir kenara bırakılarak üstelik yabancı bir ismin atanmasının tartışılması bile bölgemiz adına endişelerimizi artırmaktadır.
Kurumdaki istikrarın bozulmasından her kesimin zarar göreceğini düşünmekteyiz.
Bu nedenledir ki, Kurumu yakından tanıyan ve çalışmalarıyla işi layıkıyla yerine getirdiğini bildiğimiz TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen'in görevden alınması gibi bir karar varsa bu kararın geri alınmasını bölgemiz adına çok önemli görmekteyiz" dedi.