GMİS Genel Başkanı Muslu, "Amacımız, hedefimiz işimize işyerimize sahip çıkarak TTK'yı yaşatmaktır. TTK'ya karşı sadece çalışanlar değil, Zonguldak, Bartın, Karabük halkı olarak sorumluluklarımız var. 2009 Yılının ilk ayında 3 bin işçi işbaşı yaptı, hedefimiz 2010 yılında kuruma işçi aldırmak" dedi.

Amelebirliği Başkanı Kalaycıoğlu, "Hiç kimse maden işçisini 8 saat mesaiyle sınırlamasın. Bizim gündüz vardiyasında çalışan maden işçilerimiz güneşin doğuşunu ve batışını göremez. Bu nedenle sadece mesai olarak düşünmemek lazım" dedi.

Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu ile yönetim kurulu, Amelebirliği'nin kuruluşunun 86. yılı nedeniyle Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu'yu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Amelebirliği Başkanı Kalaycıoğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Amelebirliği ve GMİS'in ayrılmaz bir bütün olduklarını belirterek, "Amelebirliğimizin kuruluşunun 86. yılı nedeniyle buradayız. Maden kömürü buradayken, maden işçisi buradayken, kurumlarımızın mevcudiyeti devam edecek. Sendika bizim vazgeçilmez ortağımız, TTK bizim fiilen ortağımız.
ATATÜRK KURDU
Maden işçilerinin daha rahat etmesi, daha ilkeli ve verimli bir çalışma hepimizin hedefi. Amelebirliği, bundan 86 yıl önce Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün Celal Bayar'a talimatıyla, buranın zorluklarını görerek kurdurduğu bir kurumdur. Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, ne kadar yeni çalışma koşulları oluşturulursa oluşturulsun, maden işçiliği çok zor bir meslek. Hiç kimse maden işçisini 8 saat mesaiyle sınırlamasın. Bizim gündüz vardiyasında çalışan maden işçilerimiz güneşin doğuşunu ve batışını göremez. Bu nedenle sadece mesai olarak düşünmemek lazım. Maden işçilerinin yüksek ücret aldığını zannedenler yanılıyorlar.
MORAL ÖNEMLİ
Maden işçiliğinde moral-motivasyon çok önemli. İşte Amelebirliği burada devreye giriyor. İhtiyaç kredileriyle, geleceğimiz dediğimiz çocuklarımızın yüksek öğrenim alırken Amelebirliği devreye giriyor. Son yardım dediğimiz kıdem tazminatının 3'te 1'i kadarını Amelebirliği karşılıyor. Bunların hepsi maden işçilerimizin daha verimli çalışabilmeleri için. Bütün mücadelemiz maden işçisi için. Amelebirliği'ne kimse nostaljik bir kurum olarak bakmasın. Amelebirliği, TTK'nın bir vazgeçilmezidir. TTK devam ettiği sürece Amelebirliği de devam edecek. Birlikte güzel çalışmalara imza atacağımıza eminim" dedi.
TTK'YI YAŞATMAKTIR
Ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu da "Hepimizin görevi kurumlarımıza sahip çıkmaktır" dedi. Muslu şöyle konuştu; "Amelebirliğimizin 86. yılını kutluyoruz. Temennimiz, tüm çalışanlar olarak ayrılmaz bir bütün olan Amelebirliği, TTK ve Sendikanın birlikte çalışmalarını sürdürmeleridir. TTK varolduğu sürece Amelebirliği de, Sendika da var olacaktır. Amacımız, hedefimiz, işimize, işyerimize sahip çıkarak, TTK'yı yaşatmaktır. Amelebirliği, Türkiye'nin işçi sosyal yardım kuruluşudur. Hepimizin görevi bu kurumlarımıza sahip çıkmaktır. Bildiğiniz gibi 7 Temmuz'da Hükümet ile Türk-İş arasında çerçeve protokolü imzalandı.
TALEPLERİMİZ VAR
Ancak birçok sendikanın toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamayan idari maddeler de vardı. Bunları çalışanlarımızın lehine dönüştürebilmek için bugüne kadar mücadele ettik. TTK'ya karşı sadece çalışanlar değil, Zonguldak, Bartın Karabük halkı olarak sorumluluklarımız var. Herkesin bu kuruma sahip çıkması gerekiyor.
2009 yılının ilk ayında 3 bin işçimiz işbaşı yaptı. Hedefimiz 2010 yılında da kuruma işçi aldırmak. Hazineden taleplerimiz var. Bunu gerçekleştirmek için üretimi artırmak zorundayız. Birlik, beraberlik içinde hareket etmek durumundayız."