TTK tarafından kurumun demir yolu taşımacılığına bir adet lokomotif alındı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından yerli yapım ve ülke kazancı düşünülerek TÜLOMSAŞ/Eskişehir imalatı olan 1000 HP gücünde lokomotiflerden bir adet alındı. TTK Haberleşme ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından yapıla açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nde, liman ile demiryolu bağlantısı olan Samsun'dan sonra ikinci il olma özelliğine sahip durumdayız.
Bu önemli hizmetin TTK olarak kurumumuz tarafından veriliyor olması ayrıca sevindirici bir olay olarak görülmektedir. Kurumumuz, demiryolu taşımacılığını sadece Kozlu ve Üzülmez müesseselerinden aldıkları kömür vagonlarını TCDD Zonguldak garına getirmekle kalmamaktadır. Limana gelen kamu ya da özel birimlere ait gemilerin çeşitli emtialarını da vagonlar ile TCDD garına nakletmektedir. 1950'li yıllardan beri yapılan bu hizmet günümüze kadar gelmiş ve şehir içindeki yapılanmaya rağmen devam etmektedir.  Gerek üretilen kömürün alıcıları olan Çatalağzı Termik Santrali ile KARDEMİR için taşımacılıkta vagon nakli uygun olduğundan, gerekse limana gelen gemilerin emtialarının nakli vagon taşımacılığına yönelik olduğundan, demir yollarımızın önemi gözler önüne serilmektedir.
Buharlı lokomotifler ile başlayan demiryolu taşımacılığı, sırasıyla biyelli MAK, yarı otomatik pleymouth, romen marka lokomotifler ile devam etmiştir. Ekonomik ömürlerini dolduran bu lokomotifler ıskat edilmişlerdir. Yerli yapım ve ülkemizin kazancı düşünülerek TÜLOMSAŞ/Eskişehir imalatı olan 1000 HP gücünde lokomotiflerden 2007 yılında 2 adet alınmış; bu yılda 1 adeti daha 13.02.2012 tarihinde teslim alınmış olup, kurumumuzda demiryolu taşımacılığı hizmetine dahil edilmiştir denildi.