CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak ve ilçelerinde devam ettiği teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. Demirtaş, parti yöneticileri ile birlikte Ereğli’nin Kandilli Beldesi’nde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Demirtaş’a ziyaretlerinde Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın da eşlik etti.

Demirtaş ve beraberindekiler burada ilk olarak Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez’i makamında ziyaret etti.




Demirtaş, ziyarette yaptığı konuşmasında ülkenin ve bölgenin çözüm bekleyen birçok sorunları olduğunu belirterek, vatandaşın bir an önce hükümetin kurulması yönünde talepleri olduğunu ifade etti ve partisinin bu konuda son derece sorumlu davrandığını söyledi.

Zonguldak’ta özellikle TKK’daki işçi açığının ivedilikle giderilmesi gerektiğine vurgu yapan Demirtaş, “seçim döneminde biliyorsunuz TTK’nın norm kadrosunda 5 bin civarında işçi açığımız olduğunu sıklıkla dile getirmiştik. Bu işçi açığının olması hem üretimin düşmesine yol açıyor hem de iş güvenliği konusunda sıkıntı yaratıyor. Bizim için bu 5 bin işçilik açığın kapatılması önemli. Biz biliyorsunuz bu konuyu genel başkanımıza da iletmiştik. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da özellikle Zonguldak ve Ereğli mitinglerinde bize bu açığı kapatma sözü vermişti. Bizler de bu sözü seçim çalışmalarında sürekli tekrarlamıştık. Şuanda da bu sözün arkasındayız. Koalisyon görüşmeleri olumlu sonuçlanır ise bu 5 bin işçinin alınmasını biz sağlayacağız. Zaten ancak bu şekilde bölgemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayabiliriz diye düşünüyorum. Köylerde birçok arkadaşımız işsiz ve geçimini sağlamak için Zonguldak dışına gitmek zorunda kalıyorlar. Bu da tabi ailevi sıkıntılara yol açtığı gibi Zonguldak’ın ekonomisini de olumsuz etkiliyor.” dedi.



Demirtaş, Kandilli’de HEMA’nın işlettiği maden ocağındaki sıkıntıya da değinerek, “Yaklaşık 850 işçi arkadaşımız orada geçimini sağlıyordu. Benim kardeşim de o işçi arkadaşlardan birisiydi. Burada mağdur olan arkadaşlarımızla da görüşmelerimiz devam ediyor. Sendika yöneticilerimizle de bu konuda aramızda görüşüyoruz. HEMA’nın işlettiği ocaktaki hukuki süreçle ilgili sürekli bilgi alıyorum kendilerinden. Ama ne olursa olsun burada önemli miktarda bir rezerv var. Bizim bu rezervi çıkarmak için elimizden gelen bütün gayreti göstermemiz gerekiyor. Burada önemli olan hukuki sürecin idari anlamda bir an evvel sonlandırılıp bu ocağın tekrar üretime kazandırılması. Biz de milletvekili olarak bu noktada üzerimize düşen sorumluluk neyse gereğini yerine getireceğiz. Bu işten çıkan 850 işçimizi tekrar orada istihdam etmemiz lazım” diye konuştu.




GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları söyledi:

 “Sizin madencilerimiz konusunda göstermiş olduğunuz çabalarınızdaki samimiyete inanıyoruz. Bizim madencimiz kendisine sahip çıkan herkese sahip çıkar bunun da bilinmesini istiyorum.  Madencilerimizin sıkıntıları büyük. İnşallah CHP ile Ak Parti bir koalisyon kurarsa işçi alımı konusunda sizlerden büyük beklentilerimiz var. TTK’da biliyorsunuz norm kadro 9 binlerin altına düştü. Burada gerçekten sizin de dediniz gibi iş sağlığı ve iş güvenliği açısından zor durumda arkadaşlarımız. Bir an önce hem üretime katkı sağlamak için, hem de bölgedeki istihdamı arttırabilmek adına hemen bu kuruma 2500-3000 kişi alınması kaçınılmaz. HEMA’daki sıkıntının da hakeza bir an evvel çözüme kavuşması gerek. Ya TTK orayı kendi devralıp işletsin ya da yeni bir firmaya verilip devam etsin. Orada 4-5 milyon ton hazır bir rezerv var alınmayı bekleyen. Bu da nereden bakarsınız 20 yıllık ihtiyacı karşılar.”

Demirtaş, buradaki ziyaretin ardından Eşitmez ve beraberindekiler ile birlikte TTK Armutçuk Müessesesi’ne geçti ve burada çalışan madencilerle bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi. Demirtaş ve beraberindekiler burada bir süre Müessese Müdür Yardımcısı Fazlı Uncu ile de görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.