Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyelerini ilgilendiren ve 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasını kapsayan 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, 12-13 Ağustos 2013 tarihlerinde Ankara’da yapılan toplantıların ardından imzalandı.

TTK 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 83 maddeden oluştu.

Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) Merkezinde gerçekleştirilen toplantılara, GMİS’ten Genel Başkan Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS’e bağlı şubelerin başkanları ile TİS komisyonu üyeleri, TTK’dan İş Teftiş Kurulu Başkanı Kaya Arslan, Alaattin Ülper, Murat Köseoğlu, İsmail Hakkı Güven, İsmet Kaya, Orhan Ön, Kamu-İş’ten Turgay Meriç, Elif Kum ve Tayfun Arıkazan katıldı.

 

 

AĞUSTOS’TA MAAŞLAR ZAMLI

TTK’da çalışan GMİS üyesi işçiler zamlı maaşlarını bu ay içinde alacaklar.

1 Ocak 2013 tarihinden geçerli toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan farkların ise Eylül ayı içinde ödenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

 

 

ALABAŞ, “HAYIRLI OLSUN”

TTK 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanmasının ardından bilgi veren GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, sözleşmenin maden işçilerine, TTK’ya ve bölgeye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Alabaş, “28 Mart 2013 tarihinde başlayan TTK 25. Dönem TİS Görüşmelerinde 60 günlük yasal süre 29 Mayıs’ta dolmuştu. Yasal sürenin dolmasını takiben arabulucu atandı ve görüşmeler arabulucu tarafından yürütüldü.  Tüm bu süreçte ücretler ve istihkaklar dışında kalan 71 madde üzerinde anlaşmaya varılmıştı.

Türk-İş Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu ile Hükümet arasında 27 Temmuz 2013 tarihinde çerçeve protokolünün imzalanmasının ardından Kamu-İş ve TTK ile görüşmelerimize yeniden başladık.

12-13 Ağustos 2013 tarihlerinde Ankara’da Kamu-İş Genel Merkezi’nde yaptığımız toplantıların ardından TTK 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ni imzaladık.

Gruplu çalışan maden işçilerimizin boş aylarda çalışmaları halinde, bu çalışmalarının karşılığında da kömür istihkakı verilmesi talebimiz vardı. Diğer yandan tekniker ve mühendis olarak görev yapan üyelerimizin ücretleriyle ilgili taleplerimiz bulunuyordu.

Bu konuların, iki ay içinde kurulacak bir komisyonda değerlendirilerek, ek protokol yapılması kararına varıldı.

Maden işçilerimiz zamlı maaşlarını bu ay içinde alacaklar. Toplu sözleşmeden kaynaklanan farkların ise Eylül ayı içinde ödenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Toplu İş Sözleşmemizin maden işçilerine, TTK’ya ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.