Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında, müfettişlerce işçi sağlığı ve güvenliği yönünden eksiklikler gerekçe gösterilerek üretime verilen 1 günlük aranın ardından eksiklikler giderildi ve üretim yeniden başladı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu da müfettişlerin kararlarının Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile  TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğüne 16 Nisan 2015 tarihinde tebliğ edilmesinin ardından üretime ara verildiğini hatırlattı.

Kurumun ve sendikalarının konuyu yakından takip ettiğini ve yapılan girişimlerin ardından üretim için yeniden karar alındığını belirten Mutlu, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Müfettişlerin söz konusu raporlarının ardından gerek Türkiye Taşkömürü Kurumu gerekse sendikamız gerekli tüm girişimleri başlatmıştır. Eksikliklerin bazıları giderilmiş diğer eksikliklerin giderilmesi için ise belirli bir süre verilmiştir. Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerekli girişimlerin de ardından müesseseye gerekli yazı gönderilecektir ve muhtemelen 16.00-24.00 vardiyasında üretim yeniden başlayacaktır”

Maden işçisinin herhangi bir endişeye kapılmamasını isteyen Mutlu, “Madencinin hakkını her yerde savunmaya devam edeceğiz”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)