Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 8'i tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye olma", "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla yargılanan 13 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

Bazı tanıkları dinleyen mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk haline ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) görev yaparken Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden ihraç edilen işçi, mühendis, güvenlik görevlisi ve müfettişin de bulunduğu 13 sanık, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye olma", "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak"la suçlanıyor. 

(A.A)