Amelebirliği Başkanı Osman Balamir, Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, sandık olarak kendilerini Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan (TTK) ayrı düşünemediklerini söyledi. 

TTK’ya işçi alım sıkıntısının kendilerine direkt yansıdığını ve birikim olarak etkilediğini ifade eden Balamir, “Üye sayımızın 20 binin üstünde olduğu dönemlerde güvenli ve kısa sürede kendini amorti eden yatırımlar yapılmalıydı. Bu aşamada güçlü kaynak artışını sağlayacak yatırımları beklemeye almak zorunluluğumuzun olduğu da bir gerçektir." dedi. 

Geçen yıl danışma kurulunda aldıkları Zonguldak kent merkezinde yurt yapımı ve Ankara misafirhanesinin tadilat projelerinin ihale aşamasında olduğunu dile getiren Balamir, 2017’de daha verimli ve değişime odaklı planlanan projeleri hayata geçirerek üyeler adına güvenli bir yol çizme hedefinde olduklarını da aktardı.

Amelebirliği eski Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu da, kentte hem TTK, hem Amelebirliği, hem de diğer yatırımlar adına günü kurtarma adına politikalar yapıldığını savundu. 

Konuşmaların ardından 2015 faaliyet, hesap ve denetleme kurulu raporları kabul edildi. 

(Anadolu Ajansı)