Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, düzenlediği basın toplantısı ile Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak 115 işçi için başvuruların başladığını duyurdu. 

 

Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, düzenlediği basın toplantısı ile Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak 115 işçi için başvuruların başladığını duyurdu. 

 

6 Mayıs 2014 tarihinde başlayan başvuruların 15 Mayıs 2014 tarihinde sona ereceğini söyleyen Demirsu, şimdiye kadar kuruma yaklaşık bin 200 kişinin şahsen başvuru yaptığını belirterek, “Talepler, lise ve dengi okul düzeyinde olup, 2012 yılında yapılan KPSS genel kültür genel yetenek sınavına lise dengi okul düzeyinde giren adaylardan en az 60 puan alanlar veya kurumumuzda ilgili yönetmelik gereği öncelikli olarak kayıtlı olanlar başvuru yapabilecektir” diye konuştu.

 

YAŞ SINIRI YOK
Alınacak işçilerde 13 meslek grubundan özellik arandığını söyleyen Demirsu, şu açıklamayı yaptı: “İl Müdürlüğümüz faaliyet alanı içerisinde yer alan TTK Genel Müdürlüğü, bağlı birim ve Müessese Müdürlüklerine 115 daimi işçi alıyor. 6 Mayıs 2014 tarihinde başlayan ve 10 gün sürecek olan talebe başvurular, İl Müdürlüğümüz ve Ereğli Hizmet Merkezimize şahsen yapılabileceği gibi ‘www.iskur.gov.tr’ internet adresimizden de gerçekleştirilebilecektir. Başvurular, 15 Mayıs 2014 tarihinde sona erecek ve talep açık iş sayısının 3 katı oranında mülakat listeleri müracaatların sona ermesinden itibaren 5 iş günü içerisinde ilan panolarımızda ve internet adresimizde yayınlanacaktır. Talepler lise ve dengi okul düzeyinde olup 2012 yılında yapılan KPSS genel kültür genel yetenek sınavına lise dengi okul düzeyinde giren adaylardan en az 60 puan alanlar veya kurumumuzda ilgili yönetmelik gereği öncelikli olarak kayıtlı olanlar başvuru yapabilecektir. Yine ilanlarda Zonguldak ili ikamet şartı bulunmakta olup, mevzuatımız gereğince yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Talepte; şoför, demiryolu bakım işçisi, mekanizasyon ve pres işçisi, elektrik işçisi, talaşlı imalat işçisi, kaynak işçisi, dökümcü, cihaz kullanım bakım işçisi, aşçı, hazırlık işçisi, tarama ve söküm işçisi, bakım-onarım işçisi ve nakliyat işçisi olmak üzere toplam 13 meslek yer almaktadır.” 
(Haber Merkezi)