Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tahir Karauğuz Konferans Salonu'nda TÜBİTAK Projesi Hazırlama Çalıştayı Ekibi toplantısı düzenlendi.
Toplantıya katılan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nurdan Pazarlıoğlu ve KTÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin Yaylı, Kimya alanında Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul ve Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Keskin ise Fizik alanında sunumlar yaptı.
Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yusuf Baran ve ZKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen, TÜBİTAK'ta desteklenen proje sayısının arttırılması amacı ile projelerin hangi metotlarla hazırlanması gerektiği hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Toplantının sonunda Rektör Yardımcı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen katılımcılara teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler takdim etti. Program sonrası değerlendirmede bulunan Bağdigen, Üniversiteler bilimsel kurum, eğitim kolları olarak bilimsel ve araştırma noktasında önem veren kurumlardır. ZKÜ olarak bu kapsamda özellikle TÜBİTAK eksenli çalışmalarda diğer üniversitelerle bilimsel çalışmaların içerisindeyiz dedi.
ZKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen ise Bu günkü misafirlerimiz TÜBİTAK'ın Temel Verimler Danışma Kurulu üyeleridir.
Projelerin koordinasyonunu sağlayan birimdir. Projeler konusunda çok tecrübeli oldukları için bu tecrübelerini üniversitemizdeki öğretim üyeleri ile paylaşmaları için onları konuk ediyoruz diye konuştu.