Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) T.C. Ziraat Bankası ve Denizbank arasında “İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte üyelerimiz olan KOBİ’lerin en büyük sorunlarından birisi de finansmana erişimde sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleridir. Bu nedenle, Ülke ekonomisinde çok önemli yer tutan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ)  finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere”  imzalanan protokol çervesinde  “TOBB NEFES KREDİSİ” veriliyor.

“NEFES KREDİSİ KAMPANYASI” ile  TOPLAMDA 23 MİLYON liralık kredi Kdz Ereğli Tso üyelerine kullandırılacak.

Kdz Ereğli TSO bu konuda şu açıklama ile üyelerini bilgilendirdi:

“Kredi üst limiti üye firma başına 100.000 liradır. Kredi 12 aylık eşit taksitte kullandırılacak olup, yıllık faiz oranı %9.9’dur.

Kredilendirme de tüm risk ve teminatlandırma protokolü imzalayan Ziraat Bankası ve Denizbank ve Hazine Müsteşarlığı’nın desteklediği Kredi Garanti Fonu’na ait olacaktır.

Kdz Ereğli TSO olarak kredi değerlendirme sürecinde kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak edilmeyecek ve referans verilmeyecektir.

Protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250.-TL.ile Hazine Müsteşarlığının talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep edilmeyecektir.

Kredi başvurusu yapmak isteyen üyeler 14/12/2016 itibariyle Ziraat bankası Kdz Ereğli Şubeleri ve Denizbank Kdz Ereğli Şubesine Odamızdan alacakları “Tobb Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli özel Faaliyet Belgesi (Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir) ve Bankaların talep edecekleri kredi evrakları ile başvurabilirler.”