Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Kararı ile emekliye ayrılan Zonguldak 3. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu'ya veda ziyaretinde bulundu.
30 Ağustos 2010 tarihi itibariyle emekliye ayrılacak olan Süleyman Yüksel, Zonguldak'ta görev yapmış olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Zonguldak, dünyanın en zor çalışma koşullarına sahip olan madencilikle varolmuş bir kent. Maden işçilerinin o zor çalışma şartlarına herkesin tanık olabilmesi için 1848 yılından bugüne kadar madenlerde kullanılan malzemelerin sergileneceği, madenciliğin çalışma koşullarını yansıtan bir madencilik müzesinin kurulması gerekiyor" dedi.
Emekliye ayrılmasının ardından bir süre dinleneceğini belirten Yüksel, "Zonguldak'ı hiçbir zaman unutmayacağım" dedi.
GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu da, her vedanın buruk olduğunu belirterek, "Görev yaptığınız süre içinde duyarlılığınızı ve çalışmalarınızı takip ettik. Teşekkür ediyor, sizlere ailenizle birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat diliyoruz" dedi. Muslu, Yüksel'e günün anısına üzerinde madenci ve kömür vagonu bulunan bir heykeli hediye etti.