Alaplı Tüketici Koruma Derneği Başkanı Halit Tekin, Tüketici Hakları Derneğinin Kredi kartı aidatlarının 10 yıl geriye dönük olarak alınabileceğini açıkladığını ve daha önce 2 yıl olarak uygulanan sürenin 10 yıla çıktığını belirtti.  Yargıtay'ın kredi kartları aidatları konusunda tüketicileri sevindirin bir karara imza attığını belirten Tekin, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, Bugüne kadarki uygulamalarda, bankalar tarafından yıllık üyelik aidatı adı altında kart sahiplerinden talep edilen tüm aidatların hakem heyetleri ve mahkemeler tarafından sebepsiz zenginleşme hükümlerine göre değerlendirilerek, 2 yıllık zaman aşımına tabi tutulmuştu. Yargıtay, bu konuda çok önemli yeni ilke kararı verdi. Buna göre, tüketiciler tarafından aidatlar 10 yıl geriye dönük olarak talep edi-lebilecek. Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'-nin bir uyuşmazlıkla ilgili verdiği kanun yararına bozma kararı uyarınca 'kendi kartlarından yıllık üyelik aidatı tahsil e-dilmesinin haksız şart niteliğinde olduğu ve geriye dönük olarak 10 yıl boyunca talep edilebileceği' sabit oldu dedi.
Yargıtay'ın kararının emsal niteliğinde olduğunu belirten Tekin,  tüketicilerin bankaların aldığı yıllık kredi kartı kullanım ücretinin 10 yıl geriye dönük olarak talep edebileceklerini kaydetti.
Haklarını aramak isteyen tüm vatandaşlara yardımcı olunacağını belirten Tekin, Tüketiciler geçmişte bankalara ödemiş oldukları geriye dönük 10 yıllık üyelik aidatlarının defaten kendilerine iade edilmesini istemeli. Ödenmeyen bedellerin, faizi ile tahsili için yasal yollar tüketicilere açıktır diye konuştu.