Kısa adı TÜKODER olan Tüketiciyi Koruma Derneği Kdz. Ereğli Başkanı İsmail Demirel, AKP hükümetini eleştiren açıklamasında iktidarın bütçe açığını kapatmanın yolunu vergi oranlarını arttırmak ve zam yapmak olarak bulduğunu belirtti.
Demirel, Akaryakıt ve tüm tüketim mallarına yapılan zamların üzerinden henüz bir ay dahi geçmeden bu defa ÖTV oranları ve tapu harçları artırıldı, peşinden de doğalgaz ve elektriğe zam yapılmasıyla başlayan yeni bir zam dalgası geldi dedi.
Yıllardır Tükoder olarak AKP hükümetine zamları durdurması, tüketim mallarını ucuzlatması yönünde çağrı yaptıklarını belirten Demirel açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

YENİ ZAM DALGASI
İktidara geldiği günden bu yana zam rekortmeni olan AKP Hükümeti bütçe açığını kapatmanın yolunu bir yandan vergi oranlarını artırmak, diğer yandan da en temel gereksinim maddelerine zam yapmak olarak buldu. Akaryakıt ve tüm tüketim mallarına yapılan zamların üzerinden henüz bir ay dahi geçmeden bu defa ÖTV oranları ve tapu harçları artırıldı, peşinden de doğalgaz ve elektriğe zam yapılmasıyla başlayan yeni bir zam dalgası geldi. Hükümet devamlı yaptığı zamlara bahane olarak döviz artışlarını ileri sürmektedir. Oysa son beş yılda ABD dolarındaki artış % 17 civarında olmasına karşın aynı dönemde son yapılan zamlarla, benzin fiyatları % 53, Doğalgaz fiyatları % 68 ve elektrik fiyatları ise % 113 oranında arttırılmıştır. Demek ki bizlere açıklanan gerekçeler gerçeklerle örtüşmemektedir. Elektrik ve Doğalgaz'a yapılan zamların ardından iğneden ipliğe her türlü tüketim malına zam yapılacağı gerçeğini yadsıyamayız. Ülkemiz tüketicileri Dünya'nın en yüksek dolaylı vergilerini öderken, en pahalı benzini, doğalgaz'ını ve elektriğini kullanırken bu artışlarla yükümüzün daha da fazlalaşacağı, gelirlerimizin düşeceği ve ekonomik zorluklarımızın büyüyeceği ortadadır.

AKP'YE DUR ÇAĞRISI
Yıllardır AKP Hükümetine zamları durdurması, vergi oranlarını düşürmesi ve tüketim mallarını ucuzlatması yönünde çağrı yapıyoruz. Ancak çağrılarımız ters algılanıyor olsa gerek ki Hükümet aksine zam yapmaya, vergileri artırmaya ve tüketim mallarının daha pahalı olarak piyasaya sürülmesini sağlamaya devam ediyor.
Tüketicilerin satın alma güçlerinin kalmadığını, gelirlerinin giderek azaldığını gayet iyi bilen AKP Hükümeti sadaka gibi dağıttığı paralarla tüm vatandaşların kendisinden yardım ve aman dilenmesi için gerekli ortamı hazırlıyor ve topluma dilencilik kültürünü yerleştiriyor.  Tüketicilerden devamlı olarak tasarruf etmelerini isteyen AKP Hükümeti'nin tüm Bakanları ve Milletvekilleri en lüks arabalarla gezmeye ve Devletin tüm imkânlarını kullanmaya devam ediyorlar. Ülkemizde 539.000 kişi açlık sınırında, 13.000.000 kişi yoksulluk sınırında yaşarken her nedense Dünya'nın her yerindeki Müslüman ülkelere yardım etmek bizlere düşüyor.  Başbakan bir yandan ekonominin büyüdüğünü ve ülkemizin Ortadoğu'nun en güçlü ve lider ülkesi haline geldiğini söylerken, diğer yandan bu büyümeye karşın bütçenin neden bu kadar büyük açık verdiğini açıklamıyor.

BORÇLANMAMIZ SÖZ KONUSU
Değerli tüketiciler, bizlere devamlı yalan söyleniyor. Kişi başına düşen milli gelir bir gecede kâğıt üzerinde yükseltilirken bizim cebimize giren para durmadan azalıyor. Bundan sonra daha da azalacak. İşçiye ve memura 3 kuruş zam yapan Hükümet yeni zamlarla hala ödenmeyen farkları silip süpürdü. Yani değil cebimize para girmek, borçlanmamız söz konusu olacak. Bu gidişe daha ne kadar sessiz kalacaksınız? Artık örgütlenmenin ve bu gidişe dur demenin zamanı gelmedi mi? Unutmayalım ki ancak bir araya gelerek örgütlendiğimizde ve birlikte hareket ettiğimizde bu gidişe dur diyebiliriz. Herkesi örgütlenmeye, Tükoder'i desteklemeye ve hep birlikte zamlara DUR demeye çağırıyoruz.