Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün “Koronavirüs Tedbirleri (Cami ve  Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi hk.)” konulu yazısı kapsamında, 29 Mayıs 2020 Cuma günü 2,5 aylık aradan sonra ilk kez kılınacak olan Cuma namazıyla ilgili emirleri kamuoyu ile paylaştı. Namaz saatinde tüm camilerin abdesthane, şadırvan ve tuvaletleri ile birlikte kapalı olacağını bildiren kaymakamlık, namazın belirlenen alanlarda kılınacağına vurgu yaptı.

Bakanlığın,  toplu olarak bulunulacak alanlarda uyulması gereken hijyen, sosyal mesafe vb. kuralların göz önünde bulundurularak  Cuma namazı kılınacak yerlerin  llçe Müftülüğünce belirlendiğine dikkat çeken Kaymakamlık uyulması gereken kuralları şöyle sıraladı:

-Cuma namazı saatinde, evde izolasyonda olan kişiler, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında olan vatandaşlar ile hastalık belirtileri taşıyanlara evlerinde kalmaları esastır.

-Cuma namazı saatinde tüm camiler kapalı olacaktır. 

-Ortak kullanım alanlarını asgaride tutabilmek için abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacağından, cemaat abdest vb. ihtiyaçların evlerde veya iş yerlerinde gidermek suretiyle Cuma namazı kılınacak alanlara gelmelidirler. 

-Cuma namazı kılacak herkesin tıbbi bez maske kullanması zorunludur. Maskesi olmayan kişi/kişilerin cemaatle namaz kılmasına müsaade edilmeyecektir.

-Cemaat yanında şahsi seccadelerini getireceklerdir. Koli, karton, çuval ve hasır vb. yaygılar kullanılmayacaktır.  

- Cuma namazı kılınacak yerlerin girişlerinde, herkesin ellerini mutlaka dezenfekte etmesi ve vücut ısısının (ateş) ölçülmesi  sağlanacaktır. 

-Cuma namazı kılınacak yerler azami kapasitesine ulaştığında, buralara cemaatin girmesine müsaade edilmeyecektir.