Bülent Ecevit Üniversitesi dünya üniversitesi olma yolunda.

 

2014-2015 Akademik yılı için Bülent Ecevit Üniversitene Yurt Dışından Kabul edilecek öğrencilerin başvuruları 1-30 Temmuz tarihleri arasında tamamlandığı bildirildi. Sonuçlar, uluslararası öğrencilerin de BEÜ’ye yoğun ilgi ve talep gösterdiğini ortaya koyuyor.  Üniversitenin yeni eğitim-öğretim döneminde 277 uluslararası öğrenci için açtığı ön lisans ve lisans kontenjanına toplamda 961 öğrenci müracaat etti.

 

BAŞVURU PATLAMASI

Konuya ilişkin Bülent Ecevit Üniversitesinden yapılan açıklama şu şekilde: Katıldığı yurt içi ve yurt dışı fuarlarda öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşarak dikkatleri üzerinde toplayan Üniversiteye 2014-2015 akademik yılında uluslararası öğrenciler için açılan kontenjanın 3.5 katı kadar başvuru yapıldı. 23 Temmuz 2014 tarihinde açıklanan LYS tercih sonuçlarına göre,   %98,6’lık ortalama doluluk oranına ulaşılmıştı. Yurt dışından kabul edilecek öğrenciler için 25-29 Ağustos tarihleri arasında yapılacak kesin kayıtlar ile Üniversitenin Uluslararası öğrenci kontenjanı doluluk oranının da yüksek olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

 

Uluslararası Öğrenci Sayısında Dört Yılda 10 kat Artış

İlk kez 2010-2011 akademik yılında 9 farklı ülkeden 43 öğrenci alan Üniversitedeki uluslararası öğrenci sayısının, 10 katlık bir artışla 2014-2015 akademik yılında 52 farklı ülkeden 400’ün üzerinde öğrenciye ulaşması bekleniyor.

 

Karaelmas TÖMER Üst Üste İki Yıl Türkiye Birincisi

Bülent Ecevit Üniversitesine kayıt yaptıran uluslararası öğrenciler Karaelmas TÖMER’de bir yıl süre ile Türkçe Hazırlık eğitimi alıyorlar. Türkçe düzeyleri yeterli olmayan öğrencilerin eğitim gördüğü “Karaelmas TÖMER, ülke çapında düzenlenen Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma ve TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması”na ilk kez 2013 yılında katılarak birinci olma başarısı göstermişti. Aynı başarıyı 2014 yılında da sürdüren Karaelmas TÖMER, üst üste elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerinde topluyor.  

 

Rektör Özer: Başarılar Bir Bütünün Birbirini Besleyen Parçaları

Uluslararasılaşma bütün dünyada yükseköğretimin temel unsuru haline gelmiştir. Diplomaları uluslararası ölçekte tanınırlığa sahip olan Bülent Ecevit Üniversitesi sürdürülebilir nitelikli bir eğitim için bir yandan kalite ve akreditasyon süreçlerini titizlikle gerçekleştirirken, diğer yandan da uluslarararası ölçekte geliştirdiği akademik işbirlikleri ve ikili anlaşmalar ile ülkemizin uluslararasılaşma vizyonuna katkı sunmaktadır. Ulusal ve uluslararası öğrenciler tarafından Üniversitemize olan ilginin artışı, yakın zamanda uluslararası bir kuruluş tarafından yapılan sıralamada Üniversitemizin dünya üniversiteleri arasında önemli bir yükseliş göstermesi ve kazanılan diğer başarılar, nitelikli ve rekabet edebilir güçlü bir yükseköğretim kurumu tesis etmek için atılan adımlardan oluşan bir bütünün birbirini besleyen parçaları durumundadır. Kazanılan bütün başarılarda, öğrencisinden akademik ve idari personeline, üniversitemizin fiziki ve sosyal gelişimine katkı sunan hayırseverlerinden, dikkat ve titizlikle üniversitemizi çok yakından takip eden ve sahip çıkan Zonguldaklılara kadar tüm paydaşlarımızın katkısı bulunmaktadır. Bu vesile ile başta Bülent Ecevit Üniversitesi ailesinin tüm mensupları olmak üzere, birlikte başarma tutkusu etrafında kenetlenen ve üniversitemize katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum”

 

(Haber Merkezi)