Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 28-29-30 Haziran tarihlerinde 20.Yaşını kutlayacak olan Kdz.Ereğli Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’ne davet etti.

 

Festival ile ilgili olarak tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Başkan Posbıyık festival etkinliklerinin yine dolu dolu geçeceğini belirterek herkesi festivale davet etti.

 

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Başkan Posbıyık, Festivalin birinci günü olan 28 Haziran ‘da yapılacak olan kortej yürüyüşü ve festival meşalesinin ateşlenmesiyle resmen başlayacağını belirterek şunları söyledi: Festival korteji saat 18.00’de Ereğli Lisesi önünden başlayacak. Festival kortejinde çeşitli hediyeler dağıtacağız. Kortejin hemen ardından Türkiye’de ilk kez bir ilçede gösteri yapacak olan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı Solo Türk F 16 gösteri uçağı saat 19.30’da Sahil Amfi tiyatroda muhteşem bir gösteri yapacak. Tüm halkımızı bu muhteşem gösteriye davet ediyorum. Festival etkinlikleri kapsamında birinci gün O Ses Türkiye’nin birincisi Mustafa Bozkurt, Teoman ve Sibel Can, ikinci gün ise O Ses Türkiye’nin finalisti Ayda Mosharraf, Gülşen ve  Murat Boz  sahne alırken, festival son günü Yetenek Sizsiniz’in dahi çocuğu Baha bateri Şovu yapacak ardından Athena ve  Tarkan sahne alacak.

 

RENKLİ ETKİNLİKLER

Festival sunuculuğunu Ece Erken’in yaptığı etkinlikler Resim sergileri, film günleri, piknik, uçurtma şenliği, tarihi yerler gezisi, konserlerin yanırısa, ünlü yazarlar Canan Tan ve İclal Aydın söyleşi ve miza günüde sevenleriyle bir araya gelecek.

 

SBD ÖDÜLLERİ

Festival etkinlikleri kapsamında verilen Sevgi Barış Dostluk Ödülleri bu yıl Bilimadamı ve Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Haberal, Eski Ereğli Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu ve Tarkan’a takdim edilecek. Festival etkinlikleri boyunca özel havai fişek ve lazer gösterileri düzenlenecek.