Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı ve kentin tek mavi bayraklı plajı olan Kapuz dinlenme tesislerinde yaklaşık üç aydan bu tarafa tüm hazırlıklar tamamlanarak önümüzdeki günlerde açılışının yapılması bekleniyor.



Kapuz Plajı Tesis Amiri Hayri Topçuoğlu denetiminde yaklaşık üç aydan bu tarafa plaj içeresindeki tüm kabinler yeniden boyanarak bakımlar yapıldı, bahçe içeresinde çevre düzenlemesi yeniden dizayn edilerek Ramazan ayının sıcaklara denk gelmesi nedeniyle vatandaşların bahçe içeresinde oruçlarını açarak gece geç saatlere kadar denize rahat bir şekilde girebilmeleri için bahçede ve kumsalda bulunan mevcut ışıklandırılmaları artırıldı. Ayrıca Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’ın talimatı ile engelli vatandaşların rahat ve sorunsuz bir şekilde denize girebilmeleri için kumsaldan denize kadar uzanan platform yapılması dikkat çekti.



Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Bakır da yeni sezon hazırları hakkında şöyle dedi:
“Bu sezon vatandaşlarımızın rahat bir şekilde tesisimizde denize girip dinlenebilmesi için çalışmalarımızı eksiksiz bir şekilde tamamlamış bulunmaktayız. Bir plaja Mavi Bayrak almak gerçekten de çok zor bir süreç. İnanılmaz bir şekilde kriterler arıyorlar, en önemlisi deniz suyunun temiz olması ve her ay iki kez İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Teknisyenleri tarafından su numuneleri alınıyor. Engelli parkur ve dalgıçların ve cankurtaranların teknik donanımlarına kadar her şeyi eksiksiz yaptık. Kapuz plajımızın gerek ülkemiz gerekse de yurt dışında mavi bayraklı olmasından dolayı turizm kitapçığı ve tanıtım filmi gösteriliyor buda bizleri oldukça memnun ediyor ve gurur duyuyoruz. Bu sene mavi bayrağımızı tekrar kazandığımız için gururluyuz. Bununu için mavi bayrağımızı korumak için halkımızı büyük görevler düşüyor ve bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz.“