Zonguldak'ta, tünel içerisine sarkan buz kütleleri itfaiye ekipleri tarafından kırılarak temizlendi. Son dönemlerin en ağır kış şartlarını yaşayan Zonguldak'ta, İstanbul karayolu üzerinde bulunan 3 tünelden ikisi dondu.

Tünel içerisinde buz sarkıtları oluştu. Tehlikeye neden olan sarkıtlar, Kozlu Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kırılarak temizlendi. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri tarafından tünel giriş ve çıkışları tutularak, yaklaşık 30 dakika trafik verilmedi. Trafiğe kapatılan tünellerde ise belediye ekipleri, sarkan buz kütlelerini kırdı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Kozlu Belediyesi İtfaiye Amiri Ali Öztürk, "Hava çok soğuk olduğu için tünelde buz kütleleri oluştu. Buz kütleleri araçlara düşüp tehlikeye sebep olabiliyor. Hatta kazalara neden olabiliyor. Bizde sabaha kadar tünellerimizi denetliyoruz" dedi.
Tünel girişlerinde yarım saat bekleyen araç sürücüleri ile yolcular, tünelde buz kütlelerinin oluşmasının tünellerin yapımı sırasındaki mühendislik hatasından kaynaklandığını ileri sürdü.