Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) önemli gıda ve ihracat ürünlerinden fındığın üretiminin artırılması ve yaygınlaştırılması maksadıyla çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Bu çerçevede Zonguldak’ta 2017 yılı içerisinde mevsim şartları uygun olduğunda dikimi yapılacak olan 100 bin adet tüplü fındık fidanının üretimi gerçekleştirildiği şöyle açıklandı:


Vatandaşlar Yoğun İlgi Gösteriyor

2016’da deli seva, yomra, sarı fındık ve kara fındık olmak üzere 4 farklı türde 60 bin adet üretilen tüplü fındıklar Gökçebey, Devrek, Çaycuma, Ereğli, Alaplı, Kozlu ve Zonguldak Merkez İlçede vatandaşlara ücretsiz dağıtılarak, toprakla buluşturuldu. 2017’de üretilen fidanlarda yine ücretsiz olarak dikim mevsiminde vatandaşlara dağıtılacak.


“Fındıkla Vatandaşımız İhya Olacak”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, OGM’nin Türkiye’nin en büyük fındık üreticisi olduğunu hatırlatarak “Her bölgemizin coğrafi yapısına göre gelir getirici türler için projeler hazırladık. Fındık da onlardan biri. 2018 yılında üretimi daha da artırarak, 200 bin adet tüplü fındık üretmeyi hedefliyoruz. Fındıkla vatandaşımız ihya olacak. Köylülerimizin gelirini artırmaya ve onlar için ek gelir kapısı olacak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.