Zonguldak'ta patlayan televizyon, evi savaş alanına döndürdü.   Edinilen bilgiye göre, Zonguldak'ın Karaelmas Mahallesi'nde oturan Rasim Aydın(27) ve Özlem Aydın çiftinin kirada oturduğu 3 katlı binanın orta katında elektrik prizinde yangın çıktı. Evin yatak odasında, prizden televizyona çekili seyyar kablonun da alev alması ile televizyona sıçrayan yangında, tüplü televizyon patladı. Patlamanın etkisiyle bazı cam ve pencereler yerinden söküldü. Televizyondan fırlayan parçalar ise çift kişilik yatağı ve gardırobu da alevlendirdi. Yatak odasının önündeki holde 4 yaşındaki oğlu Nadircan ve 2.5 yaşındaki kızı Gümüş Aydın ile birlikte kahvaltı yapan anne Özlem Aydın, patlama sesi ile birlikte önce yatak odasına baktı. Dumanları görünce, güçlükle çocuklarını da alarak, dışarıya kaçmayı başardı. Olay yerine çağrıla itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede müdahale edilen yangın, büyümeden söndürüldü. Yangın sonrasındaki yanan evin görüntüsü için savaş alanını andırdı. Televizyondan yanan bazı parçalar geriye kalırken, televizyonun üstünde bulunan ahşap sehpanın ise tamamen yandığı belirlendi.   

İtfaiye ekipleri ve ambulansa haber veren Anne Özlem Aydın, çocukları ile birlikte dumandan etkilenmesi nedeniyle götürüldüğü hastanelerde tedavi altına alındı. Gözlem altında tutulan aile ertesi günü hastaneden taburcu edildi.    Olayı anlatan Nadir Aydın, yangının elektrik prizinden seyyar kablo vasıtasıyla perde ve televizyona sıçradığını kaydetti. Nadir Aydın,  "Televizyon patlayınca, camı çerçeveyi düşmüş. O anda gelinim ve 2 torunum içerideydi. Allah korumuş" dedi. Olay anında 2 çocuğuyla birlikte evde bulunan Özlem Yıldız, patlama ve ardından çıkan yangın anında yaşadıklarını şöyle anlattı: "Çocuklarla kahvaltı ediyorduk. Bir anda patlama sesi duydum. Yatak odasının kapısını açtım, patlamanın buradan geldiği anladım. Kapıyı açıp baktım, seyyar kablonun prizi, duvardaki elektrik prizinden çıkmış, içerde dumanlar tütüyordu. Zaten bizde dumandan zehirlenmişiz. Çocukları alıp, kendimi dışarı attım. Sonra da itfaiye ve ambulansa haber verdik. Bende çocuklarımda ambulansa hastanelere götürüldük. Ben hemen kendime geldim ama çocuklar bir gün tedavi altında tutuldu."  
Yangın anında işte olduğunu belirten Rasim Aydın ise, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda gruplu işi olarak çalıştığını ifade etti. Evin büyük hasar gördüğünü belirten Aydın, "Kapı ve pencerelerin camları, çerçeveleri gitti. Yatak odasındaki yatak kullanılmaz hale geldi. Gardırop büyük zarar gördü. Sadece yatak odası değil, tahribat yanındaki odalara kadar ulaştı. Benim bu zararı karşılamaya gücüm yetmez. Hayır sever kurum yada kişilerin yardımını bekliyorum" diyerek yardım istedi.