Kdz. Ereğli'de yaklaşık 1500 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Turgut Reis İlköğretim Okulu'nda ikili öğretimden kaynaklanan sorun, saatlerdeki düzenleme ile çözüme kavuşturuldu. Açıklanan karar öğrenci velileri tarafından alkışlarla karşılandı.
Bilindiği gibi; Turgut Reis İlköğretim Okulu'nda sabahçılar ortaokul bölümü olmak üzere ikili öğretime geçilmişti. Öğleden sonra başlayan ilköğretim bölünden çıkış saatinin 19.30 olmasına tepki gösteren veliler, minik öğrencilerin gece karanlığında evlerine dönerken yaşayacakları sorunları dile getirerek çözüm arayışına başlamışlardı. Dilekçe ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuran okul velilerine müjdeli haber ise okul yönetiminden geldi.
Pazartesi gününden itibaren okula geliş, teneffüs ve beslenme saatlerde yeni düzenleme yapan okul yönetiminin aldığı karar okul önünde bekleyen veliler tarafından alkışlarla karşılandı. Buna göre, sabahçı ortaokul öğrencileri derse 07.20'de girecek ve 6 dakika teneffüs ve 10 dakika beslenme saatlerine uyarak 13.30'da okuldan ayrılacaklar. Öğlenciler, yani ilkokul çocukları ise 13.34'de derse girecekler. Teneffüs ve beslenme saatleri aynı ortaokul öğrencileri gibi aynı dakikalar içerisinde gerçekleştirilecek ve 18.20'de okuldan çıkacaklar.